algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les Balears remunten la temporada baixa amb un 23% més de turistes

L'enquesta Frontur atorga a l'Arxipèlag el millor registre des del 99

J.C.P./EFE. Palma.
Les Balears podrien haver començat a remuntar la temporada baixa, segons es desprèn de l'enquesta del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç sobre els Movoiments Turístics en Fronteres, Frontur. Així, les dades oficials informen d'un increment del 23% a les arribades de turistes estrangers a l'Arxipèlag, el millor registre des de l'any 1999.

El turisme alemany sembla haver estat el gran motor de la nostra principal activitat econòmica. De fet, els mercats emissors tradicionals continuen marcat la pauta, de manera que amb el britànic sumen el 80% de les arribades. Segons Frontur, les Illes reberen el 6,5% del total de visitants estrangers arribats a l'Estat el mes passat, que van ser devers 2,67 milions.

Tot i ser la sisena destinació del rànquing estatal, les Balears han estat la que han registrat un major increment (23,4%), gairebé el doble que Catalunya (12,5%) i la Comunitat Valenciana (11,8%) i molt superior a Andalusia (3,8%) o Madrid i Andalusia (0,9% i 0,7% respectivament).

La tradicional concentració dels mercats tradicionals a les Balears es tornà a produí amb més força si cal, com es desprèn de les dades de Frontur. Així, Alemanya i el Regne Unit suposaren el 80,4% de les arribades comptabilitzades durant el gener passat.

Concretament, el 58,2% dels turistes eren alemanys, amb un increment del 20,4% respecte del mateix mes de 2004; mentre que els britànics suposaren el 22,2% del total i un creixement de l'11%. Tot i això, les Canàries continuen sent la destinació líder espanyola a la temporada baixa.

Indicadors positius
L'Executiu central va ser el primer a reconèixer i valorar les dades positives de les Balears i també de Catalunya, atesa la bona conjuntura turística a ambdues comunitats.

El secretari general de Turisme, Raimon Martínez Fraile, valorà les dades de l'enquesta Frontur del mes de gener, especialment les de l'Arxipèlg, on l'increment espectacular de les arribades de turistes se situà per damunt del 23%.

Fraile explicà que la conjuntura sembla indicar una moderada recuperació de la desestacionalització. En aquest sentit, el responsable polític insistí que s'ha de seguir fent feina perquè el turisme deixi de ser una indústria de «pujades i baixades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris