nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El fred es manté i la neu qualla a la Serra amb un gruix de 5 centímetres

Ahir hi hagué precipitacions d'aiguaneu per sota dels 200 metres

El fred persisteix. Ahir es van registrar precipitacions de neu o aiguaneu per sota dels 200 metres d'altura. Les temperatures mínimes, totes elles de matinada, van quedar per sota de zero a Tramuntana, -4'5 graus a Alfàbia i -0'2 a Lluc, mentre que a la resta de l'Illa van ser molt baixes, per exemple: 3 graus a Son Sant Joan, Porreres, Portocolom i Port de Pollença, i 4'4 a Palma-Portopí.

Curiosament, algunes temperatures màximes de la jornada, fins a les 14 hores, es van registrar durant la mitjanit, abans de l'entrada d'un altre front d'aire fred. Aquest va ser el cas de Palma (11 graus a mitjanit i 8 graus al migdia) i Alfàbia, que assolí la temperatura màxima a mitjanit: tres graus positius.

Aiguaneu a Sóller
Ahir també es van repetir les nevades, la cota de les quals s'havia fixat als 300 metres, complint-se la previsió. Tanmateix, i com ja hem dit, a una altura sobre el nivell del mar de 200 metres, va caure aiguaneu, sense arribar a quallar. Sóller va ser un bon exemple d'aquesta situació. En punts més alts de la serra de Tramuntana, la neu es va consolidar amb capes de fins a 5 centímetres.

Per a avui, el Centre Meteorològic Territorial de Balears ha previst una cota de neu en 300 metres, igual com ahir, però aquesta anirà ascendint a mesura que transcorri el dia, i arribarà als 800 metres. Per al matí de dimecres la cota de neu baixaria lleugerament, fins als 600 metres, mentre que per a dijous no es preveu, en principi, cap precipitació.

Per a avui, les precipitacions, que poden ser de neu a partir de 300 metres, seran relativament freqüents, però demà serien ocasionals i moderades. Dijous, com s'ha apuntat, no hi hauria precipitacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris