muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern crea 15 places al centre d'estades diürnes a Porto Cristo

El futur servei s'ubicarà al costat de la residència privada d'ancians


El nucli costaner de Porto Cristo assoleix, a poc a poc, un més alt nivell d'independència pel que fa a serveis i infraestructures. Ara, aquesta localitat manacorina estrenarà en un any un nou centre d'estades diürnes destinat a la gent gran amb necessitats d'assistència. El Consell de Govern ha aprovat la concessió d'una subvenció de 320.323 euros destinats a la construcció del futur centre d'estades diürnes en aquesta localitat costanera. La Conselleria de Presidència finançarà la totalitat del pressupost del projecte.

El nou centre d'estades diürnes de Porto Cristo està previst que s'ubiqui al costat de la residència d'ancians que actualment s'està construint a la zona costanera, just a l'entrada del Port. Es tracta d'un solar que té una superfície total de 800 metres quadrats, però que «només n'ocuparà la meitat, al voltant d'uns 400», explicà el delegat de Porto Cristo a l'Ajuntament de Manacor, Jaume Brunet, el qual mostrà la seva satisfacció davant la propera edificació del centre de dia.

Aquest servei es destinarà principalment a persones majors de 55 anys que presenten algun tipus de deficiència en el desenvolupament de les activitats de la vida diària de manera autònoma. És per això que pretén oferir una atenció integral només en règim diürn a la gent gran que presenta necessitats derivades de discapacitats físiques o de caire psíquic lleu.

El nou centre d'estades diürnes de Porto Cristo disposarà d'un total de 15 places, que de moment «són suficients per a un nucli de població com el del Port», manifesta Brunet, que anuncià que les obres de construcció del centre podrien començar a principis del proper mes d'octubre, en el cas que es licitin abans d'aquest estiu.

En relativament poc temps, Porto Cristo passarà a tenir un centre d'atenció continuada i, ara, un nou centre d'estades diürnes. Cal tenir en compte que la residència d'ancians que s'enllesteix en aquests moments és de promoció i gestió totalment privada. No obstant això, els serveis en un futur es poden complementar.

Amb la promoció del nou centre d'estades diürnes a Porto Cristo, el municipi passarà d'aquesta manera a tenir un total de 35 places: 20 del centre de dia ubicat a Manacor, devora la residència geriàtrica, i ara, les 15 noves places en el Port. El centre de Manacor ja està totalment cobert.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris