algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els veïns volen canvis per l'horari de recollida de residus casa a casa

La regidora demana a la concessionària que hi destini dos camions

C.MORENO. Binissalem.
Els veïns de Binissalem han expressat a Diari de Balears la seva valoració sobre la recollida selectiva de residus porta per porta, que s'inicià a principis d'any amb bons resultats.

Els enquestats assenyalen que les hores de recollida dels residus no són suficients, per la qual cosa els ciutadans diuen que «acabam veient brutor tot el dia pels carrers».

La regidora responsable de Manteniment de Binissalem, Maria Ferrer, es mostra satisfeta i destaca l'alta implicació dels veïns. En aquests moments, manté reunions amb l'empresa concessionària Fomento per millorar la recollida: «Les previsions s'han quedat curtes i veim fems durant moltes hores al carrer». «En lloc d'un camió petit m'agradaria que l'empresa en destinàs dos perquè la recollida sigui més ràpida», afegí.

Aina Maria Jaume Pons, dependenta del supermercat Bip, explica que «és un bullit que passin a recollir els residus el matí i horabaixa; els carrers estan més bruts i un altre dels problemes és que els envasos per a la matèria orgànica són una miniatura». «Al supermercat només vénen a recollir el cartó un cop a la setmana i resulta molt poc perquè en produïm molt. Així com està ara és fatal».

Maria Mairata, mestressa de casa, comenta que «hi ha més fems que abans perquè hi ha més bosses per tot, però el cert és que em sembla una bona iniciativa».

Per la seva part, Antònia Comas, a l'atur, diu: «No tenc problemes. La recollida selectiva casa per casa l'utilitz per a la matèria orgànica, la resta ho llanç al parc verd perquè està prop de casa. Aquesta iniciativa t'obliga a reciclar i és una cosa bona».

Aina Maria Llabrés considera que «està molt bé que els veïns col·laborin amb aquesta iniciativa que trob que funciona. A la gent no li agrada treure els fems el matí, però en general la gent col·labora. Crec que mesures d'aquest tipus s'haurien d'implantar per tot».

Joan Serra Pons, veí retirat de Binissalem, assenyala «no m'agrada perquè he de tenir moltes bosses a casa i si la família és nombrosa és un trull. No sé, per una banda crec que està bé».

El veí Andreu Ferrà, auxiliar d'infermeria, explica que «consider que està bé la intenció que s'ha impulsat, però resulta que si treim els residus orgànics cada dos dies acaben fent olor. En definitiva, crec que el sistema és bo però s'hauria de fer d'una altra manera».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris