nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

L'Ajuntament incrementarà el seu deute per fer inversions

L'operació es realitzarà a través de l'empresa Calvià 2000


L'Ajuntament de Calvià està estudiant incrementar el seu deute per poder realitzar inversions; les operacions pertinents es duran a terme a través d'empreses públiques, principalment mitjançant l'empresa municipal de serveis Calvià 2000.

Tal com anuncià el primer tinent de batle d'Hisenda, Isidre Cañellas (UM), durant el debat de la setmana passada sobre la reconducció del pacte de govern PP-UM, Calvià 2000 recorrerà a crèdits financers per poder realitzar les inversions necessàries. En el mateix debat el batle de Calvià, Carlos Delgado, qualificà d'«espectaculars» els projectes a l'àrea de neteja i anuncià que es gastarien uns tres milions d'euros a comprar maquinària. Aquest anunci concorda amb una proposta de fa dos mesos del consell d'administració de Calvià 2000 de realitzar un nou préstec de deute de quatre milions d'euros, si bé quedà sobre la taula perquè no hi acudiren representants d'Unió Mallorquina i des de llavors no s'ha tornat a convocar, tal com denuncià fa uns dies el partit socialista a través del seu portaveu, Antonio Manchado.

Cal esmentar que l'empresa municipal Calvià 2000 està sent gestionada pel PP.

Consultat l'equip de govern sobre l'increment del deute, no ha volgut ni confirmar ni desmentir la situació en afirmar Isidre Cañellas que «el tema està encara en estudi».

Imposts
Segons insinuà Cañellas en el debat sobre el pacte, aquest endeutament podria abordar-se a través dels imposts de clavegueram i aigua. També comentà que «la càrrega financera de l'Ajuntament estava a un 10% del pressupost», fet que presenta una situació difícil i obliga el Consistori a recórrer a crèdits per invertir o a ajuts externs. La Sala recorre a empreses públiques perquè es troba en una situació de màxim endeutament.

Carlos Delgado anuncià que «arribaran 5,5 milions d'euros a través del pla director del Govern balear per realitzar diferents obres i reparacions als poliesportius ubicats al municipi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris