nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una màfia romanesa utilitza Mallorca com a porta d'entrada d'il·legals al Regne Unit

El grup té ramificacions internacionals

Una màfia dirigida per romanesos, i amb ramificacions internacionals, utilitza l'aeroport de Son Sant Joan, i en ocasions el d'Eivissa, com a porta d'entrada de compatriotes il·legals al Regne Unit i Irlanda. Tant el Grup Operatiu de la comissaria de Son Sant Joan com l'UCRIF, de la Brigada d'Estrangeria i Documentació de la Direcció Superior de Balears, centren una bona part de la seva activitat en tractar de desmantellar la xarxa.

De fet, a finals de l'any passat es va detenir un grup de romanesos, als qui es considerava integrants de la xarxa mafiosa.

Aquesta màfia va començar a operar des de Palma l'estiu de 2002 i el seu funcionament és el següent. A Romania es capten ciutadans que vulguin desplaçar-se al Regne Unit o Irlanda, països en els quals els controls perquè entrin il·legals són molt estrictes però en els quals, una vegada dins, aquestes persones gaudeixen d'una sèrie de beneficis com són habitatge i alimentació. La màfia entra en contacte a Romania amb els interessats, als quals els cobra la quantitat de 3.000 euros que inclou el trasllat a Palma, un passaport fals i un contracte de treball al lloc de destinació.

Aquesta persona viatja primer a Espanya i arriba a Mallorca. A l'Illa, i sobretot en estiu un grup de britànics es dediquen a robar passaports a compatriotes en zones de molt turisme, i sobretot a britànics majors perquè els seus passaports solen ser antics i més fàcils de falsificar.

Aquests documents són comprats per la màfia, que els ven després als interessats per 300 euros en el cas que només vulguin aquest servei. El motiu d'utilitzar Mallorca, sobretot en estiu, és perquè hi ha una gran quantitat de vols diaris cap al Regne Unit o Irlanda.

En els dos últims anys la Policia n'ha detingut a Palma uns 130 il·legals amb el passaport fals, i entre les companyies aèries hi ha certa psicosi per aquests fets, ja que si el frau es descobreix en un aeroport del Regne Unit o Irlanda, les autoritats sancionen les companyies amb multes que poden arribar a les dues mil lliures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris