nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

L'estructura dels escars de Porto Cristo està en perill d'esbucament

El PSM demana a la Sala que s'hi dugui a terme una actuació urgent


L'estructura dels antics escars de Porto Cristo es troba en perill d'esbucament. El pas dels anys ha fet malbé aquestes casetes de pescadors d'un temps, que de mica en mica es van perdent. Alguna apareix tapiada i altres són plenes de cruis i, en conseqüència, no ofereixen una bona imatge. Per aquest motiu el PSM, tant en l'àmbit insular com en el local, ha demanat una actuació per evitar danys majors.

En aquests moments, es conserven quatre casetes de pescadors a la primera línia del nucli costaner de Porto Cristo. Dues són de propietat privada, mentre que de la resta una pertany a l'Ajuntament de Manacor i l'altra, al Govern balear.

La portaveu del PSM de Manacor, Margalida Capó, explicà que «demanam a la Sala de Manacor que iniciï un procés d'expropiació dels dos escars que són de propietat privada. Després, el Govern i l'Auntament s'han de posar d'acord sobre els altres dos de manera que se'n pugui demolir el conjunt, ja que en aquests moments la seva estructura es troba en perill».

En aquest sentit convé recordar que, d'una banda, el PSM ja ha actuat en l'àmbit insular, amb una esmena als pressuposts de la Comunitat Autònoma en la qual demana una partida específica de 30.000 euros per tomar la caseta de pescadors que pertany a l'Executiu. Així ho confirmà la setmana passada la nacionalista Maria Antònia Vadell.

En la mateixa línia, Capó afegí que «des del PSM local també hem presentat una esmena als pressuposts de l'Ajuntament de Manacor, a fi que incloguin una partida amb la mateixa quantitat econòmica per tomar l'escar que és propietat de la Sala».

De la mateixa manera, la formació nacionalista vol recordar al Consistori manacorí que «així com estan ara els escars perilla la seva estructura i, per tant, seria convenient esbucar-los». El PSM considera que llavors es podria considerar a la mateixa àrea la proposta d'una zona d'oci, ja que els veïns ens sortirien beneficiats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris