nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'església acollirà una missa diumenge després de tres anys tancada per obres

La rehabilitació del temple haurà costat 2,1 milions d'euros finançats pel poble

91796

Aquesta setmana, continuaven les feines de rehabilitació a l'interior del temple parroquial de Santa Margalida.

Diumenge vinent, dia 27 de febrer, s'oficiarà a l'església de Santa Margalida la primera missa des que el temple tancà les seves portes el 8 de juliol del 2002. La missa tindrà lloc a l'interior, on es col·locaran cadires provisionals a l'espera que arribin els 42 bancs encarregats de manera expressa per al temple. I és, que a pesar de l'ofici, les obres s'allargaran encara alguns mesos més. Abans de la inauguració solemne, el 20 de juliol, l'església obrirà les portes amb motiu del Diumenge de Rams.

Al final de les tasques, la parròquia haurà invertit en la reforma integral del temple 2,1 milions d'euros (350 milions de les antigues pessetes), la major part dels quals s'han finançat per subscripció popular. De fet, els feligresos hi destinen la bacina del primer cap de setmana de cada mes amb una aportació mitjana de 120.000 euros (20 milions de pessetes) anuals. Aquesta contribució enorgulleix el rector de Santa Margalida, Guillem Feliu, que considera que l'església és de tots els feligresos.

Durant aquests tres anys d'obres, s'ha sotmès la construcció a una reforma integral que ha inclòs, entre altres actuacions, el canvi total de la teulada; el reforç de l'estructura de l'edifici, ja que s'hi observaven grans cruis; la substitució completa del paviment, la restauració dels retaules i de les campanes...

Entre altres curiositats, i com a mostra de la devoció que els veïns professen a la seva església, convé destacar que durant el darrer any gairebé no s'hi han duit a terme enllaços matrimonials. I és que la gent espera que acabin les obres per poder-se casar a l'església. «Els pròxims mesos de setembre i d'octubre ja ho tenim tot complet, reservat per a noces», comentava ahir el rector Guillem Feliu.

D'altra banda, ja ha començat l'enterrament de fidels als tres panteons de l'interior del temple, en els quals reposaran sense cap classe de luxes les cendres de les persones que així ho sol·licitin. Al panteó de Sant Antoni ja s'hi han dipositat les cendres d'un jove de Can Picafort mort el setembre passat, a més de totes les restes humanes trobades durant les obres i que també s'han incinerat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris