algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Els pobles de l'interior de Mallorca són els més contraris a l'euroconstitució

Per contra, a les localitats de la costa i a les zones més turístiques arrasà el «sí»

A Mallorca la majoria dels ciutadans es varen abstenir i dels qui es varen acostar a les urnes un 76'96% ho féu per votar a favor de la Constitució Europea. Així i tot, els resultats per municipis no foren homogenis. Mentre que a la costa els partidaris del «sí» representaven prop del 80% dels votants, a l'interior de Mallorca (on el PSM té més força), els vots afirmatius no superaren en molts de pobles el 70%.

A la badia de Palma i Ponent més d'un 77 per cent dels ciutadans es decantaren pel sí. Precisament, Andratx i Calvià es troben entre els municipis on el sí va arreplegar més suports. Curiosament, aquests municipis són entre els que hi resideixen més europeus, tot i que no tenien dret a vot en la consulta. Igualment, a la badia de Palma és on l'esquerra nacionalista té menys vots.

A la serra de Tramuntana (Puigpunyent, Estellencs, Banyalbufar, Bunyola, Deià, Valldemossa, Sóller, Escorca i Esporles), el «sí» no va convèncer més del 73% dels votants. Fins i tot, en el cas d'Escorca el «no» va arrossegar més del 28 per cent dels vots. Precisament, aquesta comarca està majoritàriament governada pel Partit Popular.

Al Raiguer, la diferència la varen marcar els municipis governats pel PSM (Santa Maria i Campanet) i Búger (UM), on més del 20% dels votants optaren pel «no». El cas de Búger és especial també perquè va ser l'únic on la participació superà l'abstenció. La resta de municipis no es diferenciaren gaire de la tònica general, aproximant-se per alt o per baix al 76'96 de vots afirmatius que hi hagué a tot Mallorca.

En el Pla, a tots els municipis, llevat d'Ariany, la Constitució va crear menys entusiasme que al conjunt de Mallorca. El màxim exponent d'aquesta situació va ser Vilafranca, el municipi més contrari al Tractat, amb un 28'82 per cent de vots negatius.

Al Migjorn, al Llevant i al Nord, el resultat va ser bastant aproximat al del conjunt de Mallorca, llevat de Son Servera, que va ser el municipi més favorable a la constitució de Mallorca, amb un 85'17 per cent a favor i també el més abstencionista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris