algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El «sí» s'imposà a la zona d'Inca en un dia marcat per la normalitat

El darrer col·legi electoral a constituir-se fou un d'Inca

M.M./E.B.Inca
El «sí» va guanyar en la majoria de pobles de la comarca d'Inca amb percentatges que fregaren el 75 per cent. Només en algunes localitats nacionalistes, com Campanet o Santa Maria, es deixaren sentir lleugerament el «no» i el vot en blanc. Tot i així el «sí» va superar el 60 per cent.

La participació en la majoria de municipis fou del 40 per cent tot i va destacar l'elevada abstenció a Alcúdia i a Santa Margalida amb un 70,24 per cent i un 69,44 per cent respectivament. A sa Pobla, de manera curiosa, es va registrar un índex bastant elevat de vots nuls, 83 en total (un 2'2 per cent) tot i que no en transcendí el motiu. A tall d'anècdota, es pot esmentar que a Lloret el batle contà que en una de les paperetes algú hi havia escrit «el que volem és una Constitució espanyola. Visca Mallorca».

La jornada electoral va transcórrer a la comarca d'Inca amb una normalitat quasi «excessiva» i gairebé no es notaren les eleccions. Llevat d'una de les meses del col·legi electoral de la rectoria de Crist Rei a Inca, que fou la darrera que es constituí a les Illes per l'absència d'un vocal i d'un suplent, la resta es formà amb puntualitat i amb tota normalitat.

Els membres de les meses electorals suportaren un dia en el qual l'abstenció va ser significativa i per aquest motiu foren moltes l'estones d'avorriment. Alguns demanaven el diari, mots encreuats o fins i tot la televisió per poder passar les hores.

Molts també es queixaren del fred que feia als col·legis. Escorca visqué ahir les seves primeres eleccions amb neu, ja que habitualment els comicis coincideixen amb la primavera. No obstant això, es pogueren desplaçar per carretera sense problemes greus tot i que fa uns dies la carretera que va de Sóller a Lluc romania tancada.

Un dels comentaris més sentits ahir es referia a la manca d'informació sobre la Constitució: «Aquesta vegada sí que no sabem què hem vingut a votar», consideraven.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris