algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Aclaparador suport de la comarca de Manacor a l'euroconstitució

La participació fou la prevista i oscil·là entre un 30 i 40 per cent

A.B./J.M.S. Manacor.
La comarca de Manacor va dir «sí» a la Constitució europea en una jornada marcada pel baix nivell de participació, que oscil·là entre un 30 i un 40 per cent en la majoria dels municipis tal com s'havia previst. Els col·legis electorals, amb l'excepció d'algunes hores un poc conflictives, presentaven poc ambient, un ambient fred com tota la jornada d'ahir.

A la capital del Llevant la participació fou d'un 28 per cent. Del total, 1.273 vots foren pel «no», mentre que 5.252 manacorins donaren el vistiplau al document. Alguns no arribaren a entrar als col·legis electorals i al final decidiren no votar perquè no tenien l'opció gaire clara. A l'altre extrem hi havia els qui ho tenien ben clar perquè «ho ha dit Rajoy».

En altres municipis del Llevant com ara Capdepera i Son Servera (el més abstencionista) foren ben pocs els ciutadans que donaren el «no» a l'euroconstitució. Al Migjorn, amb tots els municipis governats pels populars (Felanitx, Santanyí, Campos i ses Salines), els veïns foren clars en la seva elecció i aprovaren la Constitució.

Al Pla de Mallorca fou Sant Joan, amb un 45 per cent, el municipi amb més participació. A més, cal destacar que en municipis governats pel PSM (que s'oposa a l'euroconstitució) com ara Petra o Vilafranca, el «sí» s'imposà al «no». En altres pobles de la comarca com Montuïri, Porreres o Algaida, els residents també aprovaren el document. Amb tot plegat, a la comarca de Manacor no s'hi registraren incidents i el dia va transcórrer gairebé com un diumenge qualsevol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris