nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Munar diu que la participació és un «èxit», tot i ser la més baixa de la història a les Balears

J.T. Palma.
La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, considerà ahir un «èxit» la participació en el referèndum sobre la Constitució europea, tot i que a les Balears es va registrar l'abstenció més alta de la història, amb un 66'73%, i de l'Estat, només superada per la de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Tenint en compte que «Europa és una realitat de futur» que els ciutadans encara no senten del tot «propera», la dirigent nacionalista es mostrà «satisfeta» per la participació i la considerà «molt important», sobretot a nivell estatal, on es va superar el 42%. Pel que fa a les Balears, Munar recalcà que la participació ha estat més alta a Mallorca que a la resta d'illes i assegurà que, amb aquests resultats, els ciutadans «han superat la prova» europea.

La responsable d'Unió Mallorquina, partit que demanava el sí al Tractat, es va felicitar per la victòria «aclaparadora» dels vots afirmatius, que suposaren en 78% dels emesos a les Balears, i assegurà que ara s'obre una «nova etapa» per a les Illes dins del procés de construcció europeu.

La presidenta assegurà que s'esperava la important victòria del «sí» perquè els partits que defensaven la Constitució eren les formacions de govern, com PP i PSOE, i els nacionalistes «amb pedigrí» com el PNB i Convergència i Unió. En canvi, les formacions que apostaven pel «no» eren «els que sempre defensen el no», com el PSM, Esquerra Unida, Els Verds o ERC. Unió Mallorquina celebrà el seguiment de la nit electoral amb una festa a la seu del partit, que comptà amb gran nombre de dirigents de la formació i militants de base. Aquesta formació ja fou durant la passada campanya electoral la que convocà l'acte més massiu de les Illes Balears, reunint unes 700 persones al Conservatori de Palma dijous.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris