nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Matas se sent coresponsable de la baixa participació a les Balears

«No hem sabut interessar els ciutadans», manifestà el president del PP

«No hem sabut interessar els ciutadans, i la responsabilitat és de tots». Així s'expressava ahir el president de Govern balear i del PP a les Illes, Jaume Matas, una vegada s'havia confirmat l'històric índex d'abstenció registrat a Balears al referèndum sobre la Constitució europea, que finalment superà el 66 per cent, i se situa gairebé nou punts per damunt de la mitjana estatal.

Tot i això, Matas es congratulà per la victòria del «sí» a Balears i a la resta de l'Estat. A l'hora de repartir responsabilitats, Matas va assenyalar el Govern de Rodríguez Zapatero, «per no convocar el referèndum de manera correcta», i els partits polítics que, sobre tot a l'Arxipèlag, «no hem fet bé les coses». De totes maneres, el president no va voler analitzar en profunditat les raons de la baixa participació.

Quan se'l va demanar per un possible càstig dels electors a l'Executiu central per la suposada retallada d'inversions cap a les Illes Balears, es limità a advertir que «no em correspon a mi fer aquesta anàlisi. Per la seva banda, l'eurodiputat del PP balear, Antonio López-Istúriz, també va fer autocrítica. En aquest sentit, assegurà que «s'ha de començar a traballar per millorar la comunicació» entre les institucions europees i les Illes i per «modernitzar» el llenguatge i acostar-lo als ciutadans.

«Des del començament de campanya he donat proves que volia incentivar el vot, el primer que demanava a cada acte era participació», comentava com a reconeixent que els objectius no s'havien acomplert. De totes maneres, Istúriz informà que demà a Estrasbug, on tindrà lloc una nova sessió del Parlament europeu, «el missatge que vull donar és que Balears ha votat sí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris