algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Prop de 700.000 balears estan cridats avui a votar el seu futur dins Europa

Més de cent mil agents vigilaran a tot l'Estat en un ambient abstencionista

88166

La tinent de batle Catalina Terrassa i tècnics de l'àrea de Població visitaren ahir alguns col·legis.

690.020 ciutadans de les Illes Balears estan cridats avui a participar en el referèndum sobre la Constitució europea, en un clima marcat per l'abstenció. La baixa intensitat de la campanya electoral i institucional, la manca d'enfrontament polític, les coincidències entre els grans partits i la poca incidència del vot per correu, inferior al registrat en les passades eleccions europees, fan pensar que la participació en aquesta convocatòria serà baixa.

En les eleccions europees del 20 de juny passat, el referent electoral més immediat, l'abstenció assolí el 62'1% del cens a les Balears. En aquell moment es van emetre uns 5.000 vots per correu. Fins el passat dilluns, només 4.136 han exercit el vot per correu en el referèndum, fet que fa augurar que la participació encara estaria per sota de la registrada en les passades europees, del 37'9%.

Ni la campanya pel Sí "defensada per PSOE, PP i UM" ni la campanya pel NO "amb PSM, Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana" ha arrossegat els electors. UM fou el partit que protagonitzà l'acte més massiu, amb 700 persones. Els grans líders estatals han evitat les Balears i només alguns ministres, com Jesús Caldera o Cristina Narbona (PSOE), o exministres com Eduardo Zaplana o Jaime Mayor Oreja (PP), han visitat les Illes.

Tot i que es preveu una afluència menor d'electors, el dispositiu previst per Delegació del Govern en la jornada d'avui és similar al d'anteriors convocatòries. Els 680.072 censats "s'han de sumar 9.948 residents absents que viuen a l'estranger" podran exercir el seu dret a vot a les 1.180 urnes instal·lades en 384 col·legis electorals de les Balears. Els col·legis obriran portes a les 9.00 hores i tancaran a les 20.00 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris