algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El ciment taparà el darrer gran solar de Palma

La construcció de fins a 1.800 habitatges i nous equipaments canviarà la fisonomia de Son Ferragut

Son Ferragut era un dels darrers grans solars de la ciutat de Palma. En aquests moments s'hi construeixen devers 1.800 habitatges que, amb la dotació d'equipaments socials, esportius i docents, canviaran del tot la fisonomia de la zona.

La barriada de Son Ferragut es troba situada entre sa Indioteria, Son Oliva, Son Gelabert i El Amanecer. Té una extensió de 15'75 hectàrees. El 1933 s'hi inicià el procés d'urbanització amb la parcel·lació dels terrenys, predominant els habitatges unifamiliars.

Així, es preveuen 11.200 m2 d'espais lliures al Sòl Urbanitzable Programat "SUP", 10.700 en equipaments i 24.800 que es destinaran a vials de connexió amb la via de cintura i amb Son Hugo. El sòl no lucratiu del SUP és de 46.700 metres quadrats, mentre que el lucratiu n'abraçarà 64.900 d'un total de 111.600.

D'aquesta manera, es crearà un parc públic o zona verda amb una superfície de 10.306 metres quadrats i la funció del qual serà la de pulmó verd i àrea d'esbarjo per als nous veïns de Son Ferragut. S'hi inclouen també tres equipaments. Per una banda, un centre docent i esportiu que tindrà una edificació total de 17.513 metres quadrats. Una àrea esportiva de 2.170 metres quadrats i una altra de social de 3.200 seran els dos equipaments a habilitar restants.

L'ordenació prevista comprèn la construcció de dues zones residencials que ja estan en marxa. Es tracta, doncs, d'habitatges unifamiliars i altres de plurifamiliars.

L'àrea residencial de blocs unifamiliars ocuparà una superfície de 6.078 metres quadrats. Aquests immobles disposaran de planta baixa i de primer pis.

Els habitatges plurifamiliars suposaran una forta edificació en un espai de 25.000 metres quadrats. Aquestes cases constaran de planta baixa i de dues plantes i es distribuiran a l'estil de les edificacions de la zona de l'Eixample de Barcelona.

Les de tipus plurifamiliars inclouran un pati residencial central amb serveis i amb alineació vial. Quant a les façanes, tindran entre 10 i 14 metres quadrats.

Amb tot, a les obres ara en execució ja s'hi pot observar que s'estan traçant els vials que han de servir com a carrers de delimitació de la nova urbanització.

Així mateix, les canalitzacions per a les línies de gas, electricitat i altres serveis ja s'estan soterrant als carrers perquè, amb les voravies també en construcció, puguin començar les tasques per alçar els habitatges unifamiliars i plurifamiliars.

A tall de conclusió, amb aquest nou nucli residencial que es construeix Son Ferragut, es posarà fi a un dels darrers grans solars sense urbanitzar que quedaven a la ciutat de Palma després del seu creixement constant motivat per l'augment de la població i de la capitalitat de la ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris