algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La subhasta d'art aconsegueix enviar 12.000 euros als afectats pel tsunami

Tot i que s'havien reunit 55 obres, ca ses Mestres no es va omplir

La subhasta benèfica de Santa Maria aconseguí anit recaptar 12.000 euros. Tot i així l'acte no aconseguí vendre les 55 obres que diversos artistes de Mallorca havien donat. «El futbol ens ha desbaratat» així va començar el màgic i artista «Nerudin» fent referència al partit que ahir es jugava a la mateixa hora entre el Mallorca i el Barça.

Antoni Sans «Nerudin» s'encarregà d'animar la vetlada. Primer començà amb trucs de màgia adreçats als infants i després ironitzà amb el seu discurs sobra la poca gent que reuneixen els esdeveniments culturals a Santa Maria. «La nit del frit mallorquí aconseguí omplir Santa Maria. A la fira del llibre, en canvi, hi anaren unes 20 persones», explicà.

El públic que assistí a la subhasta fou molt divers. Des de famílies fins a persones interessades per l'art. El vestíbul de ca ses Monjes serví com a sala d'exposicions on la gent contemplava les obres i els preus de sortida de cadascuna. Abans de començar, a més es repartí un futlletó amb el títol, l'autor, el número, el preu de sortida i el preu estimat de cada obra.

Amb una mica de retard i el teatre mig ple la puja començà. L'obrí el quadre de Pedro Pasqual «Dos Xipre» que no va tenir gaire acceptació. Tot i així, poc a poc la cosa es va anar animant. La sortida de les escultures de Xavier Llull, «Jordi» i «Aina», va començar amb alguns interessats. El preu de sortida va començar amb 1.000 euros.

Poc a poc les obres d'artites com Ole Krab, Llabrés Campins, Joan Costa, Coll Bardolet, Alicia Gispert, Gustavo, Joan Ques, Margalida Escales, Miquel Salom, Josep Urrea, Noemí Forteza, Alicia Terrassa, Joan Artigues, Josep Maria Sirvent, Bering Comparini, Toni Rovira, Joana Cabot Fuster, Gabriel Pellicer, Llabrés Campins, Noguer Barceló, Joan Grau «Buc», Frederic Subirats i molts altres varen anar animant els compradors de la subhasta.

El Fons Mallorquí de Solidaritat s'encarregarà ara de gestionar els dobers amb els quals es vol ajudar els damnificats del sud-est asiàtic. Precisament per recordar el motiu de la puja l'escenari comptà amb un muntatge digital a càrrec de Miquel Amorós que mostrà imatges del tsunami i recordà algunes xifres de la tragèdia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris