nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

L'Ajuntament cedeix al Consell els solars per ampliar la incineradora

Mentre durin les obres s'habilitarà un abocador provisional

G.M./J.M.A. Palma.
El Consell de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma aprovà ahir, amb els vots a favor del PP i PSOE, l'abstenció del PSM i el vot en contra d'EU-EV, el conveni de gestió de residus entre el Consell de Mallorca i Cort. El conveni, que serà signat ben aviat, preveu que el Consistori cedeixi al Consell, de manera temporal, uns terrenys municipals «per a l'ampliació de la capacitat de valoració energètica de la planta incineradora de Son Reus», per poder desenvolupar millor la gestió i el tractament dels residus.

La cessió es farà per un període de 35 anys. Una vegada passat aquest temps i les pròrrogues temporals que poguessin aprovar-se, els terrenys i les instal·lacions revertiran a l'Ajuntament de Palma. Pel que fa a l'actual abocador de Son Reus, aquest es troba en els darrers anys de vida útil prevists. De fet, Emaya ha pres ja la decisió de clausurar aquest abocador abans del 16 de juliol de 2009.

El Consell es compromet, per la seva part, a iniciar la revisió del Pla director sectorial per a la Gestió de Residus Urbans. Mentre durin les obres d'ampliació de la incineradora, funcionarà un altre abocador de manera temporal. El Consell cedirà la seva explotació i gestió a Cort.

El Consell procedirà a modificar el contracte de cessió atorgat per la gestió de residus a Mallorca i, si fos necessari, modificar la tarifa corresponent, per poder complir amb el contingut de l'esmentat conveni. La institució insular també haurà de condicionar l'antic abocador temporal de cendres cimentades i retornarà els terrenys a l'Ajuntament de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris