nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La Sala donà la llicència a un polèmic edifici «de forma legal»

Un veí impulsà una campanya contra el Consistori anterior

LL. GARCIA. Fornalutx.
La corporació municipal de Fornalutx es va ajustar a la legalitat vigent i a la normativa municipal quan atorgà llicència per a la construcció d'un edifici de tres plantes (més soterranis) al centre de la Vila. El Tribunal ha donat per tant la raó a l'Ajuntament en aquest polèmic cas, en el qual Salvador Albertí, que és el germà del batle actual, Joan Albertí, va interposar un contenciós-administratiu a la Vila per atorgar aquesta llicència que, segons ell, vulnerava diversos articles de la normativa urbanística vigent.

Albertí inicià també una campanya de denúncia, casa per casa, contra el Consistori i arribà a penjar un gran cartell a la seva propietat (confrontant amb el polèmic edifici) en el qual posava els noms i llinatges dels regidors «culpables» de la construcció de l'immoble. Al cartell es podia llegir «impacte de progrés».

Ara, l'Ajuntament ha rebut amb satisfacció la sentència favorable. L'exbatle de la localitat, Salvador Sastre, que presidia el Consistori quan es va atorgar el permís d'obra ha assegurat que «el permís s'havia donat amb tots els informes a favor tant dels tècnics i juristes municipals com del Consell de Mallorca, per la qual cosa sempre he estat ben tranquil al respecte», encara que lamentà que el seu nom i el d'altres companys de Consistori hagin estat penjats d'un cartell «com si hagués fet alguna cosa il·legal». Per la seva banda el denunciant, Salvador Albertí, ha assegurat que no té intenció de recórrer la sentència.

La construcció d'aquest edifici a Fornalutx va despertar polèmica i fins i tot el GOB va afirmar que no complia la legalitat, la qual cosa desmenteix ara aquesta sentència judicial. La sentència emesa per la magistrada Ma. Carmen Frigola és ben clara en el sentit que es desestimen els recursos contenciosos administratius presentats contra l'acord municipal del 3 d'abril del 2003 mitjançant el qual es va concedir la llicència, confirmant així mateix l'absoluta legalitat de l'acte administratiu impugnat pels demandants. Ara, Fornalutx acaba d'aprovar unes noves normes en les quals ja no es permeten edificis de tres plantes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris