muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Les obres d'ampliació de l'edifici d'IB3 causa polèmica urbanística

El PSOE creu que l'actuació és il·legal i l'Ajuntament ho nega


L'ampliació de les instal·lacions d'IB3 a Calvià ha provocat una nova polèmica urbanística entre l'Ajuntament del municipi i els partits de l'oposició, que asseguren que l'ampliació de les instal·lacions és il·legal. L'oposició denuncia que l'actual planejament urbanístic només permet la construcció de dues altures, però l'edifici annex a l'anterior en té tres, segons asseguraren ahir fonts socialistes.

La polèmica sorgí ahir després que la Comissió Insular d'Urbanisme donàs el vistiplau a la modificació del pla general de Calvià en aquesta zona, modificació que permet la construcció d'una planta més. El canvi fou aprovat per PP i UM i el vot en contra de tota l'oposició, davant de la sospita que l'Ajuntament de Calvià va concedir la llicència d'obres en contra del que estipula el planejament, és a dir, de manera il·legal.

Un responsable d'IB3 va confirmar que l'ens autonòmic demanà llicència d'obres a l'Ajuntament de Calvià. El tinent de batle d'Urbanisme, Alberto León, assegurà que la llicència que es va concedir en el seu dia s'ajusta de forma estricta al que fixa el planejament municipal i negà que l'edifici quedàs fora d'ordenació urbanística amb aquestes obres.

Tanmateix, l'oposició entén que la decisió que ahir va prendre la Comissió d'Urbanisme del Consell té com a únic objectiu legalitzar unes obres que es feren de manera il·legal per l'Ajuntament. La modificació urbanística aprovada ahir permetrà l'ampliació de les instal·lacions de la futura televisió autonòmica ja que propicia el canvi d'usos del polígon industrial.

L'Ajuntament va concedir llicència per a l'ampliació de les instal·lacions d'IB3 però el pla general del municipi només permet la construcció de dues altures al recinte. Amb les obres s'han aixecat tres altures, si bé una més baixa que les altres. La Sala insisteix que les obres respecten la legalitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris