algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Policia sotmet a control a Son Sant Joan més de 5'6 milions de passatgers

Els agents arrestaren 130 persones el 2004, la majoria per presentar documents falsos

99936

Toni Cerdà, cap de la Comissaria del Cos Nacional de Policia a Son Sant Joan.

Els funcionaris del Cos Nacional de Policia de la Comissaria de Son Sant Joan sotmeteren a controls, el 2004, un total de 5.635.247 passatgers comunitaris de païoes no inclosos en el Tractat de Schengen, i dels anoments tercers països.

Respecte dels primers es tracta de ciutadans de la Gran Bretanya, Irlanda, Suïssa i dels deu països que l'any passat entraren a la UE, però que encara no han subscrit el Tractat de Schengen. Quant als ciutadans de tercers països, s'entén que no són dels esmentats fins ara, ni tampoc dels quinze primers països que formaven la UE. Aquests darrers tenen dret a la lliure circulació i entrada. En canvi, els comunitaris no inclosos a la normativa de Schengen no poden ser objecte de controls.

Durant el 2004 Son Sant Joan registrà un trànsit de més de 20 milions de passatgers. La xifra d'entrades dels comunitaris no inclosos en el Tractat de Schengen i que foren sotmesos a controls policíacs fou de 2.700, i les sortides de 2.760. Les entrades de ciutadans de tercers països que passaren aquests controls arribaren a 45.000, i les sortides a 41.000. El resultat d'aquests operatius fou la detenció de 140 persones, la immensa majoria per documents falsos.

A la Comissaria de l'aeroport, el responsable de la qual és l'inspector en cap Toni Cerdà, hi tenen l'ajuda del Grup i Fronteres i la d'Investigació. A més, i per agilitar els controls, disposen de sistemes tecnològics avançats, molts dels quals són cedits per Aena. Així, tenen un sistema en el qual es passa el DNI per una targeta i tot d'una surt a la pantalla si el titular té cap tipus de reclamació judicial pendent. Els grups policíacs també disposen d'un microscopi, un vídeo Spectrum i un photo-phone. Quan s'hi introdueix un document d'identitat, es connecten a l'instant amb la Brigada de Documents Falsos, de la Comissaria d'Estrangeria, i a l'instant es confirma o no l'autenticitat del document.

El responsable policíac de l'aeroport, Toni Cerdà, ressaltà ahir la col·laboració d'Aena a l'hora de deixar els aparells, «cosa que facilita molt la feina, si tenim en compte l'enorme trànsit que hi ha a Son Sant Joan i la quantitat enorme de passatgers sotmesos a controls».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris