nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

El parc nacional de Cabrera serà el que rebrà més inversió de tot l'Estat

Madrid hi destinarà enguany 7'55 milions d'euros, un 21% més que l'any passat

66118

Les inversions anunciades pel Ministeri de Medi Ambient també serviran per adequar la badia i el port de Cabrera.

J.TORRES./E.P. Palma.
El Govern central invertirà 7.556.371 euros l'any 2005 al Parc Nacional Marítimoterrestre de Cabrera, el pressupost més alt d'enguany a tota la Xarxa de Parcs Nacionals. La xifra aprovada per l'Organisme Autònom Parcs Nacionals suposa un increment del 21% respecte de la quantitat invertida en aquest espai l'any 2004, que fou de 5'9 milions d'euros. El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, considerà l'anunci «una presa de pèl».

Segons va informar ahir el Ministeri de Medi Ambient, la major part de la dotació (6'6 milions d'euros) es destinarà a les dues accions singulars que s'estan desenvolupant. La primera és la construcció del centre de visitants de la Colònia de Sant Jordi, que té un pressupost de 5'5 milions d'euros i que preveu el condicionament d'un centre interpretatiu. El Ministeri vol acabar l'obra a finals d'any.

L'altra actuació prevista està dotada amb un milió d'euros i consisteix en l'adequació per a ús civil de la badia i el port de Cabrera, infraestructures que havien estat associades a activitats militars. Es preveu la restauració del paisatge, l'adequació arquitectònica de les edificacions i la construcció de senderes.

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, considerà l'anunci del Ministeri una «presa de pèl» perquè, segons ell, la partida total que aportarà aquest any l'Estat «no passa dels 800.000 euros», mentre que la resta d'inversions «foren adjudicades per l'anterior govern de José María Aznar».

«No és que el Govern central faci un nou esforç pressupostari, sinó que ha hagut de posar en el seu pressupost el que s'adjudicà quan era ministre de Medi Ambient, Jaume Matas», assegurà Font, qui es referí a les obres del centre d'interpretació de la Colònia de Sant Jordi, «que està mig fet», i a les dues fases de millora del port del moll Vell de Cabrera. «El que hi ha són 6'6 milions que vénen adjudicats d'altres anys», recalcà Font, qui comentà que, a més, la inversió és plurianual i, per tant, no és tota per enguany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris