nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern afirma que recuperarà el que ha pagat pels descomptes aeris

Flaquer recorda que l'Executiu té un dret de crèdit sobre Foment

R.G./J.T. Palma.
El portaveu del Govern, Joan Flaquer, apel·là ahir a la seva condició de professor de Dret Mercantil per assegurar que el Ministeri de Foment està obligat a tornar a l'Executiu balear els doblers que aquest ha avançat per incrementar el descompte aeri i marítim del 33 al 38 per cent.

Flaquer explicà que l'Administració autonòmica ha adquirit un dret de crèdit cedit voluntàriament pels passatgers que ja han cobrat la diferència en els preus dels bitllets. I és que aquests, quan acudien a les oficines de Sa Nostra perquè els abonassin el que havien pagat de més, signaven un document pel qual renunciaven a l'esmentat dret de crèdit en favor del Govern, que es convertia en el nou creditor.

Les paraules de Flaquer responien al Ministeri de Foment, que dijous amenaçà de dur als tribunals l'Executiu Matas perquè considera que l'avançament del descompte pot ser inconstitucional i que, en tot cas, des del Govern de l'Estat reemborsarà les bonificacions a les companyies aèries i navieres. I és que el Govern central considera que el Gabinet de Matas està envaint competències que no li corresponen.

Per la seva part, la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, assegurà ahir que el Govern balear es gastarà més en la campanya publicitària del Govern balear per anunciar l'augment del descompte que no per avançar l'increment als ciutadans. «Això demostra que el Govern balear només cerca la confrontació i la propaganda», assegurà Armengol.

La portaveu del PSIB recordà que el seu partit es va comprometre a incrementar el descompte fins al 50% aquesta legislatura, confirmà que Madrid aprovarà el 38% la setmana vinent i criticà que el Govern balear actuàs «per gelosia» avançant els doblers i «embullant la troca». Segons Armengol, el Govern «hauria de ser una mica més digne» i preocupar-se pels problemes dels ciutadans «en lloc de passar-se el dia escrivint cartetes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris