algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'etarra que volia atemptar contra el rei s'allotjà dues nits a l'hotel Colón

N'ocupà l'habitació 19, amb bany privat, televisió i sortida a la terrassa

El presumpte etarra Javier Pérez Aldunate pagà en efectiu el 7 d'abril del 2004 78 euros pel lloguer de l'habitació número 19 de l'hotel Colón de Palma. S'identificà amb el nom d'Eduardo Bustillo Castro i només romangué dos dies a l'establiment, segons recorda la recepcionista Catalina. «Es va registrar el 6 d'abril a les 23.00 hores i va ocupar una habitació del primer pis amb bany privat, terrassa i televisor», explicà.

Pérez Aldunate havia rebut la instrucció, donada pels dirigents d'ETA, de posar fi a la vida del rei Joan Carles durant la Setmana Santa del 2004, però no la pogué executar perquè l'arma triada per al magnicidi -un rifle- no arribà al seu poder. Els propietaris de l'hotel Colón, inaugurat l'any 1957, encara no se'n poden avenir.

Creuen que el fet de ser notícia per un esdeveniment tan desagradable com el d'haver servit d'allotjament a un presumpte etarra, els està causant un mal enorme. «Aquell mes rebérem clients de totes les classes i condicions. Aquest senyor, que segons es diu volia matar el rei, omplí el formulari d'entrada com tothom, un formulari que després es lliura a la Policia. No tenim gens de culpa del que ha passat», va assenyalar.

L'hotel Colón té 36 habitacions i el seu percentatge anual d'ocupació oscil·la entre el 60 i el 70%. És cert que, tractant-se d'un establiment modest, una gran part de la seva clientela també ho és. «Han dit que aquí hi vénen 'motxillers', però no pensen que la majoria paga amb targeta Visa Oro», declarà el propietari, que s'estimà més mantenir l'anonimat.

El presumpte etarra només romangué dos dies en aquest hotel, ja que es posà en contacte amb dues al·lotes i es mudà a un apartament, segons recull el sumari obert per investigar el magnicidi fallit. Entre abril i maig, Pérez Aldunate vigilà de prop els moviments del rei a Palma.

Els propietaris de l'hotel Colón de Palma, d'una estrella, no han estat interrogats per la Policia en relació amb la presència del presumpte etarra Javier Pérez Aldunate a l'establiment, segons confirmà un d'ells a aquest diari. Catalina, la recepcionista, mostrà ahir l'habitació número 19, situada al primer pis, que usà el client amb identitat falsa i la missió del qual era la d'assassinar el rei Joan Carles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris