nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Sampol acusa el Govern de retallar fins a un 50% els ajuts al comerç

El líder nacionalista denuncia els «favoritismes» a les grans empreses

El portaveu del grup parlamentari del PSM, Pere Sampol, denuncià ahir la retallada «dràstica» de fins a un 50% en les subvencions que el Govern atorgarà enguany al sector comercial. Així mateix, el líder nacionalista acusà el conseller de Comerç, Josep Juan Cardona, d'afavorir els interessos de les grans cadenes de distribució en perjudici dels petits negocis.

Sampol criticà la reducció de les ajudes en l'àmbit comercial i de serveis, el pressupost de les quals ha passat de ser de 3,89 milions d'euros el 2004 a només 2 milions per a la convocatòria d'enguany, perquè coincideix amb un moment d'allò més difícil per al sector a les Balears, agreujat per la contracció de la despesa familiar.

L'exconseller de Comerç i portaveu nacionalista assegurà que la decisió de l'Executiu ha causat un «malestar important» entre el petit comerç de les Illes. Quant a la convocatòria d'ajuts, Sampol destacà la reducció de les partides dirigides a la modernització dels mercats municipals i a la rehabilitació de zones comercials, mentre que es promociona la creació de noves empreses, un aspecte que considerà negatiu atesa la saturació de negocis a les Balears.

A més de la disminució pressupostària, Sampol afirmà que «el PP ha canviat un criteri important. En la legislatura anterior la convocatòria era restringida a les microempreses (fins a 10 treballadors) i els conservadors l'han ampliada a les petites empreses (de fins a 50 treballadors). El resultat és que subvencionen supermercats i franquícies».

Aquesta insuficiència econòmica ha estat la causa que «devers 200 sol·licituds quedassin sense atendre l'any passat». Sampol n'ha demanat informació al Govern per escrit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris