muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Govern designa els seus «savis» al comitè que estudia el tot inclòs

Tres economistes i una directiva de Sa Nostra assessoraran l'Executiu

El Govern ja té els quatre «savis» que el representaran al comitè d'experts que ha d'estudiar la modalitat del tot inclòs i decinir-ne la conveniència o no de la seva regulació. Mentrestant, l'Exectiu autonòmic roman pendent que els partits polítics amb representació parlamentària designin els cinc membres -un per cada grup- dins el comitè.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, informà ahir de la proposta que havia elevat a la consideració del Consell de Govern referent a la designació dels economistes Esteve Bardolet, Josep Ignasi Aguiló i Joan Fuster, a més de la directiva de Sa Nostra, Ina Martínez, per integrar el grup d'experts que assessorarà l'Executiu en aquesta matèria.

Els quatre escollits són «experts de reconegut prestigi en el món del turisme, a més de gaudir d'un perfil tècnic i apolític», com anuncià Flaquer fa una setmana. El grup rebé ahir el vistiplau del Gabinet Matas, a l'espera de rebre les propostes del cinc grups parlamentaris que ha de designar els seus representant en aquest equip tècnic.

Des que el president Matas anuncià la regulació per decret del tot inclòs en contra del parer del sector hoteler, han hagut de transcórrer prop de tres mesos fins que la proposta ha començat a ser una realitat. Convé assenyalar que el treball dels 9 «savis» no serà vinculant i tan sols orientarà el Govern sobre el camí que ha de prendre. Actualment, la modalitat del tot inclòs representa el 8% dels establiments turístics i el 14% de les places ofertades a les Balears.

Flaquer destacà que el Govern pretén despolititzar els treballs que durà a terme el comitè d'experts, per aquest motiu s'ha fet una selecció de persones amb una trajectòria reconeguda a l'àmbit polític i econòmic de Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris