cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Ferran Gomila: «Tapar TV3 pel futbol obre la porta que es faci amb altres continguts»

El president de Voltor diu que el 33 en surt perjudicat

El president de Voltor, l'entitat que fins ara garantia la recepció de TV3 a Mallorca, creu que l'acord signat entre el Govern balear i el català obre la porta que es pugui tapar el senyal de TV3 amb criteris incerts. Ferran Gomila considera, a més, que Canal 33 perdrà audiència en ser desplaçat per IB3.

-Què és Voltor?
-És una entitat de dret privat nascuda fa 21 anys com a agermanada a l'Obra Cultural i que es plantejava com a pretensió fonamental la recepció del senyal de la televisió catalana a Mallorca. Amb el temps assoleix la recepció d'emissions de ràdio, ha cobert la recepció de les teles catalanes i valencianes i ara es planteja un canvi de sentit.

-Un canvi de sentit que ve donat perquè el Govern garanteix la recepció de les catalanes i valencianes. Voltor desapareixerà?
-Voltor no desapareixerà de la vida pública. Tenim nous reptes, mantendrem les emissions de les ràdios i continuaren instant els poders públics perquè les emissions de la televisió catalana i valenciana es rebin amb la màxima facilitat.

-No us han reconegut el vostre paper?
-Se'ns ha reconegut amb la boca petita. El que ens interessava era que es reconegués el paper de Voltor sobre la base de mantenir l'estructura actual de les recepcions i això no s'aconsegueix quan s'obliga els ciutadans a canviar de canal per rebre Canal 33.

-Xerrau de l'acord entre el Govern balear i el català perquè IB3 ocupi les freqüències del Canal 33 en lloc de les de TV3.
-Ara, qui vulgui rebre el Canal 33 haurà de reubicar el seu receptor. Això pot ser fàcil o pot ser difícil, i pot ser gatuït o pot ser costós. Almenys en les comunitats de més de 10 habitatges s'hauran d'adaptar els sistemes tècnics de recepció i això és una decisió que haurà de prendre la comunitat de veïns. Qualsevol membre d'una comunitat que vulgui impedir la recepció de Canal 33 ho podrà fer.

-Canal 33 en sortirà perjudicat?
-Patirà una minva d'audiència.

-En facilitareu la recepció?
-Estam estudiant com oferir al públic les modalitats més econòmiques i senzilles per rebre la freqüència del Canal 33.

-Us sembla bé que es tapi el senyal de TV3 perquè IB3 emeti el futbol en exclusiva?
-Sempre hem exigit que la no desconnexió sigui el principi de la col·laboració entre el Govern balear i la Generalitat. Que es garanteixi que no hi haurà una substitució del senyal de Canal 33 o de TV3 a partir d'un criteri selectiu, que pot ser econòmic, tècnic, polític o oportunista. En el futbol no es complirà i tenim por de les polítiques oportunistes de l'actual Govern.

-Que es tapi el futbol suposa...
-Que es tapi el futbol vol dir que s'obre una porta que es puguin tapar altres continguts basant-se en suposades nocions d'interès general que sempre són manipulades pel poder polític. És molt perillós perquè pot obrir la porta a l'emmascarament del senyal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris