nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El 67% dels ciutadans vol que l'emissió d'IB3 sigui bilingüe o només en català

Una enquesta revela que el 91% de la població aprova la implantació de l'autonòmica

Un 91 per cent de la població de Balears valora positivament la implantació de la radiotelevisió autonòmica, així ho revela una enquesta encarregada per l'ens públic sobre els hàbits i les preferències dels potencials espectadors.

Pel que fa a qüestions lingüístiques, s'assenyala que el 67 per cent dels ciutadans enquestats vol per IB3 una programació bilingüe (41 per cent) o íntegrament en català (26 per cent).

El 32 per cent s'estimarien un canal on es parlàs sempre en castellà.

Els resultats del sondeig, basat en les respostes telefòniques obtingudes de 1.600 entrevistes, varen ser exposats per la directora general d'IB3, Maria Umbert, durant una compereixença parlamentària en el si de la comissió de control a l'ens públic.

Umbert informà que, segons l'enquesta, els ciutadans aproven la posada en marxa de la TV perquè «millorarà la difusió d'informació que es genera a la resta de les Illes»; «perquè incrementarà l'oferta i, per tant, la competència i la qualitat del conjunt dels canals»; «perquè serà la nostra televisió; o perquè «contribuirà a la creació de llocs de feina», entre altres motius.

Al marge de la consulta, la directora general, que estava acompanyada de part del seu equip, explicà que les emissions s'iniciaran el pròxim 1 de març amb un reportatge sobre la història de l'autonomia, un altre sobre el procés de creació d'IB3, un pel·lícula d'estrena i una «tv movie» de producció pròpia en català «propi de les Illes.

El dia de la inauguració el canal arribarà al 97 per cent del territori balear. Posteriorment es treballarà perquè el senyal també es rebi a les zones «d'ombra».

A la mateixa compareixença Umbert afrontà les crítiques del grup socialista sobre la contractació de «directius afins al PP i el procés de selecció de personal «que discrimina els professionals de les illes menors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris