muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els preu dels pisos pujà un 214% a les Balears els darrers set anys

Kühn & Partner anuncia un increment fort en l'habitatge residencial

El preu dels habitatges nous i usats de les Balearas ha experimentat un creixement exponencial. Un estudi elaborat per la societat de taxacions immobiliàries Tinsa fixa aquest increment en un 214% durant els darrers set anys, mentre que la mitjana estatal durant aquest període ha estat d'un 143'5%.

Així mateix, un altre estudi realitzat per la immobiliària Kühn & Partner alerta de la persistent tendència a l'alça en el mercat d'habitatges residencials a les Balears a causa de «les limitacions geogràfiques pròpies d'una illa i de les restriccions mediambientals». Així, l'evolució de preus en aquest segment del mercat immobiliari supera amb escreix els registres dels pisos nous i usats, que el Banc d'Espanya ha fixat en un 15% de mitjana.

Tot i això, Kühn & Partner ha registrat a les Illes increments tant en el nombre d'unitats venudes com en el valor global de les operacions, que podria superar el 30%, segons explicaren ahir fonts de la companyia. «L'any passat va ser un dels destacats en la història del sector immobiliari a l'Illa. Mallorca s'ha convertit en la destinació més 'xic' per ser propietari d'un habitatge vacacional i de qualitat a la Mediterrània», afirma Kühn & Partner en el seu informe.

Quant a la nacionalitat dels compradors, la immobiliària destaca que «els alemanys ivertiren més que en anys anteriors, mentre que espanyols, suecs, holandesos, francesos i italians han començat a mostrr un gran interès; i, per la seva banda, els britànics compren amb força». A les àrees costaneres de Mallorca, les més sol·licitades, els preus poden oscil·lar entre el milió d'euros d'una casa de luxe a Andratx i els dos milions d'un apartament amb vistes cap a la mar a la zona de Calvià.

Quant al municipi de Palma, ha experitmentat un creixement notable en el preu de les propietats durant els darrers dotze mesos. En la seva anàlisi, la companyia immobiliària assenyala el progressiu interès per apartaments i per àtics al centre de la ciutat. En qualsevol cas, el comprador d'aquesta classe de producte té un alt poder adquisitiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris