muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

L'Ibasan assegura que les anàlisis de l'aigua de la depuradora són correctes

Un veí diu que la seva dona sofrí una infecció d'orina després d'ingerir el líquid

C.MORENO.Binissalem.
La gerent de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), Bàrbara Mestre, llançà ahir un missatge de tranquil·litat entre la població de Binissalem assegurant que «les anàlisis de l'aigua de la depuradora són correctes» per la qual cosa la contaminació dels pous d'alguns veïns de Son Agulló i Argela no prové de la planta depuradora.

Mestre afirmà que «després de les anàlisis arribam a la conclusió que l'Ibasan no és el responsable de la contaminació dels pous perquè les concentracions dels paràmetres de metalls són més baixes que el que permet la legislació».

La gerent assegurà ahir que els problemes de contaminació de pous que pateixen alguns veïns «no provenen de la depuradora».

Segons va confirmar la gerent de l'Ibasan, les darreres analítiques de l'aigua realitzades dia 21 de desembre de 2004 indiquen que «els paràmetres de metall dins l'aigua són totalment correctes».

Des de l'Ibasan s'explicà ahir que les aigües que arriben a la depuradora passen a través d'un sistema de llacunatge de tractament terciari que millora l'abocament: «Tenim quatre llacunes a Can Figuera, tres de les quals estan impermeabilitzades».

El veí de Binissalem Jean Claude Bastide relatà ahir que la seva esposa havia patit una infecció d'orina després d'haver ingerit aigua del seu pou situat a prop de les llacunes de Can Figuera, on la depuradora aboca les seves aigües: «La meva dona tingué una infecció d'orina i el metge em digué que tal vegada era conseqüència de l'aigua que begué». «Allò cert és que deixà de beure'n i es curà», afegí.

Aquesta família, que ha realitzat unes completes anàlisis a l'aigua, assegura que al seu pou s'hi han detectat nitrats i restes de fecals, per la qual cosa no és potable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris