algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Un jutge anul·la la convocatòria de devuit places de Policia Local

La resolució de batlia vulnerava el principi constitucional d'igualtat

El jutge del Contenciós Administratiu núm. 2 de Palma ha anul·lat la convocatòria de concurs oposició per cobrir 18 places de Policia Local de Calvià.

El magistrat Francisco Pleite Guadamillas ha considerat que la convocatòria de dia 8 de juliol de 2004 «no s'ajusta a dret» ja que vulnera «l'article 14 de la Constitució que prohibeix la desigualtat en el tractament sense justificació objectiva i raonable.

El recurs havia estat presentat pel sindicat Comissions Obreres, representat pel lletrat Nicolau Fonollar Marcus. L'Ajuntament té ara un termini de 15 dies per recórrer la sentència davant la Sala del Contenciós Administraiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Comissions Obreres havia qüestionat la licitud de puntuar als aspirants tan sols l'experiència com a policies interins a l'Ajuntament de Calvià.

El magistrat esmenta la jurisprudència del Tribunal Constitucional: «Contrària obertament al principi d'igualtat que en un concurs de mèrits es faci prevaler desaforadament i de manera desproporcionada -amb la conseqüència de fer-la determinant del resultat- l'experiència representada pel desenvolupament de determinada categoria (la dels llocs convocats) en un determinat Ajuntament (el convocant)».

Així, el jutjge estableix que «manca de justificació que el concurs oposició per cobrir 18 places de Policia Local de la plantilla de funcionaris de l'Ajuntament de Calvià aprovats per resolució de la batlia de data 8 de juliol de 2004 valori només l'experiència dels serveis prestats a Calvià i no els serveis idèntics prestats a altres administracions públiques».

Hi afegeix que «en efecte, les funcions de policia local desenvolupades en un Ajuntament o en un altre han de valorar-se amb la mateixa puntuació, ja que el que es valora és el temps i les funcions desenvolupades».

Per això, el magistrat Francisco Pleite Guadamilla anul·la «la resolució impugnada per no ajustar-se a dret, tot això sense fer expressa imposició dels costs processals causats a cap de les parts».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris