lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Jaume Sastre diu a la jutgessa que és «víctima d'una persecució mediàtica»

El dirigent del Lobby es defensà de les acusacions de Pedro J. Ramírez

M. PUIGRÒS. Manacor.
Jaume Sastre, dirigent del Lobby per la Independència, s'acollí ahir al dret de no contestar les preguntes que li formulava l'advocada de Pedro J. Ramírez, Cristina Peña, en el transcurs de la seva compareixença davant la jutgessa de Manacor, que instrueix una causa per presumptes coaccions contra el director del diari El Mundo.

«Som un mallorquí més dels molts que som víctimes de la persecució i del linxament periodístic i polític sistemàtics exercits per El Mundo a causa de la nostra identitat lingüística i cultural», digué Jaume Sastre mentre sortia dels jutjats, resumint així l'argument central que transmeté en la seva declaració.

El portaveu del Lobby, que s'expressà en català i fou traduït per un intèrpret, assegurà a aquest diari que «en les meves declaracions he reiterat que no he amenaçat ni coaccionat mai Ramírez, a qui no conec. No he envaït tampoc el seu domicili, ja que sempre m'he mantingut al carrer o a la zona maritimoterrestre».

Sastre afegí que «el Lobby desconvocà el berenar a la piscina d'ús públic situada davant la casa de Pedro J. Ramírez, l'agost passat, quan la Delegació del Govern el va prohibir, i a canvi oferírem una roda de premsa 500 metres més enllà, i en zona pública».

Sastre precisà que sempre ha seguit els mecanismes d'una societat democràtica. «Vaig presentar una denúncia a la Guàrdia Civil i després davant la Demarcació de Costes, amb una acta notarial que recollia que m'havien impedit el pas per una zona pública; i ara els meus missers han presentat un recurs contenciós contra el Ministeri per silenci administratiu».

La compareixença al Jutjat número 2 de Manacor durà una hora i mitja. El fiscal no assistí a la declaració.

Per la seva banda, l'advocada Cristina Peña no volgué fer declaracions a la premsa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris