muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

IB3 no afectarà cap freqüència de TV3 però podrà emetre el futbol en exclusiva

Govern i Generalitat signen l'acord que permetrà a la tele balear ocupar l'espai del 33

98898

Umbert (IB3) i Major (Corporació Catalana) signaren el conveni amb Estaràs i Bargalló.

J.T.

El Govern balear i el de la Generalitat catalana signaren ahir un acord que deixa mans lliures a la televisió autonòmica balear, IB3, per tapar el senyal de TV3 a les Illes quan emetin el mateix partit de futbol. D'aquesta manera, i un pic l'acord es faci extensiu a la televisió valenciana -Canal 9-, IB3 emetria en exclusiva el partit reservat a les autonòmiques. El document també garanteix que cap freqüència de TV3 a l'arxipèlag es veurà afectada per IB3, que ocuparà les del Canal 33.

L'acord signat ahir per la vicepresidenta, Rosa Estaràs, i pel conseller en cap de la Generalitat, Josep Bargalló, desenvolupa el conveni firmat pels presidents Matas i Maragall el maig, que garanteix la recepció recíproca dels canals autonòmics.

A partir d'ara, IB3 controlarà la continuïtat de les emissions dels canals autonòmics i si hi ha «colisió d'interessos per emissions coincidents», com és el cas del partit de futbol dels dissabtes, «prevaldran els interessos» de la cadena local.

Tot i que el conseller en cap català advertí que «no hi ha cap decisió tècnica» presa i es va remetre a un «pla» que haurà d'avalar Madrid, els responsables balears donaren per fet que taparan el senyal de TV3 en aquest cas i que faran el mateix amb Canal 9, quan se signi un conveni similar. La 2 de TVE deixarà d'emetre el partit quan IB3 compri els drets de la Lliga.

L'emissió del futbol en exclusiva és de vital importància per a IB3, perquè s'assegurarà una quota d'audiència de partida i una publicitat indispensable per amortitzar el cost dels drets d'emissió.

L'altre gran acord és el que garanteix que cap freqüència de TV3 a les Illes es vegi afectada per les emissions d'IB3. Fins ara, la implantació de la nova televisió autonòmica afectava les freqüències de TV3 a Menorca, Eivissa i zona nord de Mallorca. En aquests punts, IB3 ocuparà ara les freqüències del Canal 33. Aquesta reassignació és provisional i necessita el vistiplau del Ministeri d'Indústria, que ja s'hauria compromès a acceptar-la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris