lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Rosselló (EV) inicia la seva lluita particular contra la targeta verda

Al marge de sigles i del grup parlamentari al qual encara pertany (Esquerra Unida-Els Verds), la diputada Margalida Rosselló encetà ahir una particular i gairebé individual campanya contra la idea del Govern que substitueix l'ecotaxa: l'anomenada targeta verda.

Per començar, i aprofitant l'entrada en vigor del Protocol de Kyoto, la política ecologista ha editat un full informatiu per explicar-ne els «perills, els perjudicis i els desavantatges». Entre els punts en contra de la targeta verda, assenyala que «el seu titular tindrà més autopistes per circular aviat, facilitats per urbanitzar espais naturals i visites a un patrimoni cultural en precari».

Amb clar to irònic, el full informatiu explica que el nou instrument «mediambiental» de l'Executiu «garanteix un creixement constant i continuat de les actuacions 'negres'». A més, «el titular podrà estar segur que el creixement econòmic es produirà sense tenir en compte els recursos naturals escassos de les Illes, i la destrucció dels quals serà una realitat a mig termini».

El document signat per Rosselló afirma que l'estratègia del desenvolupament «insostenible» del Govern balear té «un futur negre» i un caramull de projectes per empitjora-ho tot. Això es traduirà en «més camps de golf, més cotxes, més dessaladores, més consum energètic, més contribució a l'efecte hivernacle, més cable i més gasoducte, més creixement urbanístic i més negror per al futur de l'Arxipèlag».

Així mateix, Rosselló adverteix que «totes aquestes actuacions les pagaran els ciutadans, sense descompte».

Per acabar, la parlamentària conservacionista «anima» a comprar aquesta targeta verda per contribuir a allò que ja considera «Una Mallorca Insostenible».

El full de Margalida Rosselló s'acompanya de l'edició d'unes targetes en què es llegeix «targeta negra», amb la paraula «verda» retxada, i amb el lema «Fons de Desenvolupament Insostenible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris