algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Font no renunciarà al creixement econòmic per complir amb Kyoto

El conseller aposta per introduir «a poc a poc» mesures correctores

J. TORRES. Palma.
El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, deixà clar ahir al Parlament que no s'ha de renunciar al creixement econòmic per complir el Protocol de Kyoto, que ahir entrà en vigor i que, en el cas de les Balears, implicarà reduir més d'un 20% les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle fins l'any 2012.

En una compareixença en Comissió, Font exposà els eixos de la política del Govern per combatre el canvi climàtic, centrats en quatre aspectes: la introducció de combustibles nets -com el gas- en la generació d'energia, la potenciació del transport públic per reduir emissions contaminants, les polítiques d'eficiència energètica i les campanyes de conscienciació.

Segons el conseller, aquestes actuacions permetran que l'observació del Protocol sigui compatible amb el creixement econòmic i amb el nivell de benestar obtingut que, en opinió de Font, no és un «privilegi conjuntural» sinó un «dret assumit». Per aquest motiu, l'Executiu «no potenciarà ni missatges apocalíptics ni suposats escenaris de futur tan inquietants com difícils de demostrar científicament amb un rigor absolut».

El responsable autonòmic recordà que el mateix president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha subordinat el compliment de Kyoto al desenvolupament econòmic. Així, criticà els qui fomenten un «conflicte polític» condemnant a la població a triar entre «benestar o futur».

En lloc de tal disjuntiva, apostà per avançar «a poc a poc» en la introducció de mesures correctores que, a llarg termini, acabin modificant comportaments socials per afavorir un ús més racional dels recursos energètics propis i una disminució de l'impacte ambiental d'aquestes conductes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris