muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Antich i Munar es reuneixen per agilitar la relació Madrid-Consell

És la primera trobada 'oficial' entre líders del PSIB i d'UM després de les autonòmiques de l'any 2003

J.T./R.G. Palma.
El secretari general del PSIB, Francesc Antich, i la presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, es trobaren ahir per tractar d'agilitar les relacions entre el Govern central i el Consell Insular de Mallorca. La reunió, que va tenir com a escenari la seu d'aquest darrer organisme, agafà forma de dinar i es desenvolupà en un clima distès; el que sempre ha caracteritzat les converses entre ambdos líders. La secretària general dels socialistes de Mallorca, Francina Armengol, i el vicepresident del CIm, Miquel Nadal, també hi participaren.

Sobre la taula es posaren qüestions d'acualitat que necessiten de l'entesa entre diferents ministeris i la principal institució de l'illa. En aquest sentit, es va parlar del futur de Raixa, del Pla de Carreteres, del projecte del segon cinturó de Palma, de la gestió dels aeroports o de la possibilitat d'una agència tributària autonòmica.

L'objectiu no és altre que iniciar el desbloqueig d'aquells assumptes que es troben en «via morta» o fixar posicions respecte a la resta.

I és que, des de la darrera vegada que Antich i Munar tingueren una reunió «oficial» la condició del primer ha canviat substancialment. Ara el líder socialista és, a ulls dels nacionalistes, el pont «necessari» entre l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero i les aspiracions del Consell.

Els representants del PSIB i d'UM tingueren temps de fer un repàs a l'actual panorama polític balear; acords, pactes, projectes estratègics...En la línia d'allò que també varen tractar els socialistes a les converses que fins ara han tengut amb membres de les direccions de PSM, Esquerra Unida i Els Verds.

Finalment, al conclave d'ahir també es varen valorar possibles «punts de connexió» que poden existir al llarg de la present legislatura entre el PSIB i Unió Mallorquina. Del futur a partir de l'any 2007 teòricament no es parlà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris