algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern balear suprimeix els límits d'edat per poder adoptar

Fins ara es fixava una diferència màxima amb l'infant de 40 anys

El Govern de les Illes Balears ha modificat el decret que regula les adopcions d'infants de manera que, a partir d'ara, se suprimeix la norma que establia una diferència màxima de 40 anys entre els pares adoptius i el menor.

L'Executiu deixa ara en mans dels experts la decisió sobre si l'edat d'un «aspirant» determinat influeix en les seves aptituds per adoptar. De totes maneres, aquest aspecte serà un més a valorar en el marc dels criteris d'idoneïtat.

El grup parlamentari PSIB-PSOE, a través de la seva diputada Patricia Abascal, va presentar el passat 1 d'octubre, una proposició no de llei davant el Ple del Parlament balear en la qual plantejava la supressió de la condició que la diferència d'edat no superàs els 40 anys en la normativa que regula els acolliments familiars i les adopcions.

En la proposta socialista, que ahir s'havia de debatre a la Comissió d'Assumptes Institucionals, es recorda que el Decret 45/2003, aprovat al maig pel Govern del Pacte de Progrés, assenyala que «es valora la diferència generacional màxima en els quaranta anys» en l'avaluació de la idoneïtat dels adoptants o familiars d'acollida.

El PSIB argumentà que en l'actualitat la paternitat es produeix cada vegada a major edat. Aquesta circumstància «evolutiva» lleva sentit al fet que es fixi una diferència mínima de partida. En aquest sentit els socialistes consideren que han de ser els experts que analitzen la idoneïtat dels sol·licitants que jutgin aquest factor com un més a tenir en compte.

A més, l'esmentat grup parlamentari apunta que «aquest límit, en l'actualitat, suposa una restricció important per a les persones que desitgin adoptar».

Finalment el grup socialista retirà l'esmentada proposició no de llei ja que el seu contingut ha estat assumit per la Conselleria de Presidència, que coordina la legislació sobre adopcions.

Per aquest motiu la qüestió dels límits d'edat no va arribar a discutir-se a la Comissió d'Assumptes Institucionals que va tenir lloc ahir a la cambra autonòmica.

Cal recordar que la iniciativa dels diputats socialistes va sorgir, en part, a petició de l'Associació de Pares i Mares de Fills Adoptats. Aquesta entitat considera que els nous paràmetres sociològics feien necessari un replantejament dels límits establerts per poder adoptar infants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris