algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Cort es replanteja la seguretat dels edificis més alts de Palma

La normativa de prevenció serà revisada arran de l'incendi a la torre Windsor

Palma no és Madrid i el Windsor no és comparable amb cap edifici mallorquí. Tot i així, el desastre al gratacel madrileny ha fet que Cort reconsideri la seguretat a les finques «amb un risc més alt».

El darrer Protocol de seguretat per al Cos de Bombers data del 1996 i és una actualització del redactat l'any 1991. Ara, els responsables en aquesta matèria estan molt interessats a modernitzar aquesta normativa per adaptar-la a les noves circumstàncies.

Palma té tres torres que es poden considerar «petits gratacels». Una s'ubica al carrer de Pascual Ribot, devora la plaça de Madrid. Se la coneix com la torre des Fortí i fa 65 metres d'alçada, distribuïts en 23 plantes. Un altre bloc amb característiques semblants és el de la gran via Asima, al polígon de Son Castelló. I el tercer se situa a les Avingudes de Palma, a prop de la confluència amb el carrer de General Riera.

«S'ha de diferenciar que les garanties en aquestes torres depenen, en bona mesura, de les comunitats de veïns, com en qualsevol altre bloc d'habitatges. Una altra qüestió són els protocols de seguretat dels Bombers, dissenyats per tècnics», manifestà un expert.

Aquestes fonts reconeixen que en el cas hipotètic d'un incendi en un pis alt d'alguna d'aquestes finques, el Cos no disposa de grues que puguin arribar a l'altura del foc, «però això també succeeix als gratacels de Nova York». Amb tot, la seguretat als grans edificis de Palma no es qüestiona i la situació no és preocupant. Es tracta, això sí, de modernitzar alguns estudis. Allò més important és detectar el foc a temps perquè no es propagui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris