muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Cort preveu licitar la gestió del palau de congressos per 50 anys

El projecte de façana marítma es remetrà a finals de mes al Consell

L'Ajuntament de Palma ha previst cedir, en concessió, la gestió i el manteniment del futur palau de congressos per un termini màxim de 50 anys.

Ahir s'autoritzà una sèrie de modificacions en el projecte de façana marítima. Es tracta d'adaptar-lo al PGOU -Pla General d'Ordenació Urbana- amb l'objectiu de millorar la ubicació del recinte esmentat i altres infraestructures de la mateixa zona.

Un cop modificat el text, i després de l'aprovació en el pròxim ple del 24 de febrer, es remetrà a la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca perquè hi doni el vistiplau.

Els canvis introduïts es basen en una reducció de l'edificabilitat del sòl lucratiu, que queda limitat a 86.000 m2, i en l'augmentat fins a 103.000 m2 del sòl públic amb equipaments.

A més, el projecte guanya en qualitat gràcies a les al·legacions del Col·legi d'Arquitectes, com també a l'adaptació del pla de façana marítima de Joan Busquets al PGOU.

Després d'una selecció prèvia, les maquetes de possibles models per al palau de congressos romandran un mes en exposició pública, a partir del proper juliol. D'aquesta manera, a final d'any ja es podria concedir l'edificació del futur recinte.

A partir del conveni signat entre Cort i l'Ibavi sobre la permuta de terrenys de protecció oficial, el segon rebrà solars de la mateixa superfície per construir habitatges a la Ribera, Coll d'en Rabassa, Son Serra Parera (devora General Riera), es Pil·larí i Monti-sion.

Des de Cort, volen que el futur palau reactivi el barri del Polígon de Llevant amb un turisme de qualitat per a la zona.

D'altra banda, Santi Morey, regidor del PSOE, lamentà ahir que amb l'aprovació del pla de façana marítima es perdi l'oportunitat real de reorganitzar i de transformar aquesta àrea.

Segons el PSOE, el projecte que vol impulsar el PP és una equivocació greu. Així, recorden que suposarà llevar el recinte firal del Polígon de Llevant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris