nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

L'onada de fred fa caure la temperatura a les Balears fins als 3'5 graus sota zero

Els pagesos adverteixen que les assegurances no cobreixen els danys pel vent salat

L'onada de fred que viuen les Balears de diumenge ençà va fer caure ahir les temperatures fins als 3'5 graus sota zero. Concretament, aquest valor es va registrar a la serra d'Alfàbia.

Tot i això, el director del Centre Territorial de l'Institut estatal de Meteorologia, Agustí Jansà, va explicar que el més destacable de les temperatures registrades ahir és que «les màximes han estat molt baixes».

De fet, segons les dades facilitades per Jansà, a Palma Portopí la mínima va ser de 4 graus i la màxima de 9; a l'aeroport la temperatura mínima va ser de 2'5 graus (i la màxima no s'havia mesurat a l'hora de redactar aquest article); a Porreres, la mínina va ser també de 2'5 graus i la màxima de 9; a Portocolom, la mínima va ser d'1 grau i la màxima de 9; a Lluc la mínima d'1 grau i la màxima de 4, i a Alfàbia la mínima va ser de 3'5 graus sota zero i la màxima de 2'4 graus sota zero. A Menorca, la situació va ser semblant a la de Mallorca, i la mínima va ser de 2'5 graus i la màxima de 8. A Eivissa, el temps va ser més agradable, amb una mínima de 4'5 i una màxima d'11.

Aquest fred va fer que la cota de neu davallàs fins als 150 metres i que aquest tipus de precipitació es donàs als barris alts de Palma, a sa Cabaneta, Son Rapinya, a Sóller i a s'Horta. Tanmateix, la poca intensitat de les nevades va impedir que quallàs.

Pel que fa als vents, ahir se'n varen tornar a registrar ratxes fortes de fins a 103 quilòmetres per hora a Alfàbia, de fins a 93 quilòmetres per hora a Capdepera, de fins a 70 a Menorca i de fins a 65 al Port de Pollença.

Aquesta situació, i el fet que els vents siguin salats, ha causat pèrdues a l'agricultura, segons va informar ahir la coordinadora d'Unió de Pagesos, Margalida Estelrich. Estelrich es va mostrar especialment preocupada pels hivernacles i els productes que protegien, que «són molt delicats», i per la flor d'ametler i de garrover. A més, va advertir que les assegurances no cobreixen els danys per vents salats.

Així i tot, entre avui i dissabte s'espera una millora del temps, abans que diumenge torni a empitjorar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris