nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una trentena de veïns demana que s'investigi la contaminació dels pous

Tres dels afectats han estat ingressats i temen que es degui a la ingesta d'aigua

C. MORENO.Binissalem.
Una trentena de veïns, que viuen a la zona de Son Agulló i Argela, demanen a l'Ajuntament de Binissalem que investigui la contaminació dels seus pous. Aquest grup de veïns, amb el suport dels ecologistes de Gadma, suposen que les llacunes de can Figuera, on s'aboquen les aigües residuals de la depuradora, han contaminat els seus aqüífers.

Davant aquesta incertesa demanaran a l'Ajuntament de Binissalem a través de la presentació d'instàncies que realitzi «unes completes anàlisis d'aigua» per aclarir definitivament aquesta situació que els preocupa. Així, segons comenten, s'han donat alguns casos de persones que han tingut problemes digestius, tres de les quals han estat ingressades a l'hospital, i temen que la causa sigui la contaminació de les aigües.

Casos
Una de les veïnes afectades, Margalida Simonet, acudí al metge per un seguit de problemes digestius: «No em trob bé i a la clínica em volen fer una analítica per detectar si tenc metalls i el metge m'ha dit que tal vegada aquestes molèsties es deuen als metalls que hi ha a l'aigua que he begut i això també em dóna molèsties als ossos perquè tenc fibromiàlgia».

Segons detallà el portaveu dels ecologistes de Gadma, Bernat Fiol, a la zona hi ha hagut tres afectats directes per l'aigua, que han estat ingressats a la clínica.

Així, el veí Toni Torrens comentà que «tenc una coneguda que ha tingut una infecció i resulta que després d'haver realitzat unes anàlisis a l'aigua s'han detectat restes de fecals al líquid del seu pou; a ca meva l'aigua també està contaminada, però no hem tengut cap problema digestiu».

En aquest sentit, el portaveu dels ecologistes, Bernat Fiol, explicà que «temem que les llacunes de can Figuera estiguin contaminades de metalls pesats i filtrin aquesta aigua als pous de les finques properes». «Una vegada s'hagin realitzat les anàlisis es podrà determinar qui és el responsable», afegí.

D'altra banda, els veïns reclamen que es millori el tractament terciari de l'aigua de la depuradora que aboca a les llacunes de Can Figuera. Segons explicà Fiol, fa uns dos anys que el Seprona feu una analítica d'aquestes aigües i prohibí el rec de les plantes al estar contaminades.

La depuradora de Binissalem rep les aigües residuals del seu municipi i de Sencelles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris