nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'agricultura ecològica de les Illes ja assoleix les 12.894 hectàrees

La Conselleria signà un conveni pel foment de la producció mediambiental


12.894 hectàrees. Aquesta és la superfície total que a les Illes abraça l'agricultura ecològica. Una alternativa a la producció agrícola convencial que en els darrers anys ha anat guanyant terreny i que ara mobilitza un important col·lectiu dels joves agricultors i ramaders. De les 550 hectàrees d'explotació agrícola ecològica que l'any 2002 rebien subvenció directe del Govern illenc, a l'any 2004 s'ha passat a les 5.500 hectàrees. En una aposta ferma pel foment de l'agricultura ecològica, ahir la consellera d'Agricultura, Margalida Moner i el president del Consell Regulador de l'Agricultura Ecològica, Andreu Oliver, signaren un conveni, per un import de 120.000 euros, encaminat a impulsar aquesta vessant alternativa de l'agricultura.

A través del conveni de col·laboració signat ahir a Son Fangos de Manacor, finca pionera en agricultura ecològica propietat del pagès Biel Oliver, el Consell Regulador es compromet a orientar i formar productors, assessorar plans de reconversió, realitzar campanyes de difusió de l'agricultura ecològica i realitzar estudis de tècniques de producció. Aquesta iniciativa s'emmarca en l'interès del Govern per diversificar la producció agrícola, sobretot la de qualitat i la respectuosa amb el medi ambient.

El president del Consell Regulador, Andreu Oliver, posà ahir la nota reivindicativa. «L'augment dels agricultors ecològics, que ha passat dels 277 als 422, s'ha de traduir en un increment dels distribuïdors i de les vies de comercialització d'aquest productes. El producte ecològic s'ha de poder comprar a qualsevol botiga i no només en aquelles especialitzades». Per la seva banda, el pagès Biel Oliver també aprofità per fer la seva reivindicació particular i digué que les ajudes i el reconeixement envers l'ecològica encara «són insuficients. La realitat és molt més dura del que sembla d'entrada».

La consellera Moner realitzà una visita per l'explotació manacorina, acompanyada pel director general de Desenvolupament Rural, Joan Morell; el director gerent de Semilla, Joan Simonet, el delegat d'Agricultura a l'Ajuntament de Manacor, Antoni Sureda. El propietari de Son Fangos féu una explicació de les darreres investigacions en el camp.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris