algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

PP i UM recondueixen el pacte i arriben a un acord pels pressuposts

Ambdues formacions al govern reestudiaren el document pactat


Partit Popular (PP) i Unió Mallorquina (UM) reconduïren el pacte i arribaren a un acord per aprovar els pressuposts. D'aquesta mnaera, es tanca la crisi desencadenada abans de Nadal quan UM votà en contra de recórrer l'arxivament d'una causa contra Margarita Nájera.

Ambdues formacions han consensuat els pressuposts d'aquest any i previsiblement es debatran en sessió plenària el març.

Alhora, els socis de govern han reestudiat el pacte subscrit després de les eleccions de 2003 que donaren la Batlia a Carlos Delgado, encara que queden temes pendents per resoldre. Els màxims responsables de PP i UM mantenen constants reunions des de la setmana passada i ja hi ha acord a cogestionar els departaments de comunicació i protocol, on hi havia més friccions. També arribaren a un acord en altres qüestions tècniques com les llicències d'activitats. L'àrea de Comerç la gestiona Unió Mallorquina, però les llicències d'activitats eren atorgades per l'àrea d'Urbanisme que gestiona el PP. Ambdós partits acordaren que les llicències passin a dependre del departament de Comerç. Pel que sembla, també podria haver canvis a l'àrea de Medi Ambiente, si bé és un dels temes pendents de resoldre.

A més, també s'ha acordat major participació d'UM en la gestió de l'empresa municipal Calvià 2.000.

Per part dels membres de l'equip de govern hi ha bona voluntat per resoldre la crisi i, en els darrers dies, les relacions han millorat considerablement. La comunicació entre ambdós grups és fluïda.

D'alguna manera, l'acord s'escenificarà en un acte convocat avui per l'Ajuntament i l'associació Progrés de Calvià de recent creació. Com es recordarà, abans de Nadal, ambdues formacions s'acusaren de deslleialtat. D'altra banda, el PP està reestructurant algunes de les seves àrees, entre altres la de Participació Ciutadana, que gestiona la tinent de batle Teresa Martorell i que ha passat per decret de batlia a dependre del tinent de batle José Manuel Ruiz.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris