muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

La manca de consens amb sectors implicats frena la llei de l'alcohol

Castillo admet dubtes sobre com regular la publicitat o el 'botelló'

La manca de consens amb els distints sectors afectats està frenant la tramitació de l'anunciada llei autonòmica de l'alcohol, que ja du retard respecte de la data promesa pel Govern. En resposta al diputat socialista Miquel Gascón, la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, va admetre que encara hi ha qüestions importants sobre les quals no existeix acord, ni amb els empresaris del ram ni amb les administracions que hi tenen competències. Castillo es referia al control del fenomen conegut com «botelló»; al distint tractament que han de tenir les begudes fermentades i destil·lades; a l'establiment de l'edat mínima per consumir i a la regulació de la publicitat de begudes alcohòliques.

La consellera afirmà que quan els punts esmentats estiguin consensuats «presentarem el projecte de llei» i preveié que la normativa serà una realitat al llarg del 2005. Castillo considera que el Govern ha d'aconseguir la màxima col·laboració dels ajuntaments per a l'efectiva aplicació de la futura llei. Al mateix temps advertí que la coordinació amb l'administració central és imprescindible perquè les normes estatals no interfereixin les autonòmiques.

Gascón, per la seva banda, lamentà que Balears sigui, juntament amb Castella La-Manxa, l'única comunitat autònoma on l'alcohol ha quedat exclòs de la llei de drogodependències.

Els socialistes ja varen presentar 112 esmenes parcials i una a la totalitat al projecte de llei de drogodependències de les Balears, perquè la norma «no regula el consum de begudes alcohòliques, no especifica les competències de cada Conselleria en una matèria que consideren transversal i tampoc preveu cap sistema de finançament per a les actuacions derivades».

A més, el portaveu del PSIB en matèria de salut, Vicenç Thomàs, criticà que l'esmentada llei de drogodependències és «una còpia del text elaborat pel Govern del Pacte de Progrés el 2003 «però buit de continguts». També afirmà que la no regulació del consum de begudes alcohòliques xoca amb l'estratègia establerta en el Pla Nacional sobre Drogues, que preveia la unificació de tractament de totes les substàncies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris