muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El 20% dels habitatges de Palma és construït per promotores de fora

Acaparen la major part dels contractes de pisos plurifamiliars

El 20 per cent dels habitatges plurifamiliars que es construïren a Palma durant l'any passat foren executats per promotores madrilenyes, catalanes, alemanyes i britàniques, segons dades del Col·legi d'Aparelladors de Mallorca i de l'Associació de Promotors Immobiliaris de Balears.

El total d'habitatges plurifamiliars visats el passat any a Mallorca pel Col·legi de Arquitectes de Balears i del Col·legi d'Aparelladors de Mallorca va ser de 7.565, de les quals 2.722 correspongueren a Palma. I de tot el total (7.565), 1.087 van ser obres visades i dutes a terme per promotores de titularitat no balear.

El president del Col·legi d'Aparelladors de Mallorca, Jaume Gibert Salamanca, indica que si el percentatge de Palma és del 20 per cent, «a Calvià el 45 per cent de les promocions d'habitatges plurifamiliars van ser construïdes per promotores de fora de l'Illa. A Marratxí i a Llucmajor el percentatge va oscil·lar entre el 10 i 13%. S'ha d'indicar que l'any del boom de la construcció a Mallorca (1999), els percentatges d'execució d'obres promogudes per empreses no balears superaven el 50 per cent de mitjana».

A Palma, segons les mateixes fonts, 409 habitatges foren aixecats per promotores madrilenyes i 357 per catalanes. A Calvià, 24 foren executades per empreses madrilenyes, 90 per britàniques i 36 per alemanyes. A la resta de municipis on s'aprecia un repunt de la construcció d'habitatges plurifamiliars després de l'aixecament de moratòria urbanística del Consell Insular de Mallorca i del Govern, el desglossament d'habitatges plurifamiliars als municipis amb més demanda, al marge de Palma i Calvià, van ser Marratxí, Llucmajor i Inca. Cal destacar les 60 promocions dutes a terme per promotores amb capital britànica al municipi de Marratxí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris