algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

El Lobby presenta un contenciós al Ministeri de Medi Ambient

Costes no contesta la denúncia per la piscina de Pedro J. Ramírez

R.L. Palma.
Els advocats de Jaume Sastre presentaren ahir un recurs contenciós administratiu contra el Ministeri de Medi Ambient per no haver actuat encara en la piscina d'ús públic que utilitza amb caràcter privat la família del periodista Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins.

L'escrit, presentat a la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, recorda que Sastre va presentar el 30 d'agost passat una denúncia a la Demarcació de Costes de les Balears en què demanava que es fes complir «la legislació vigent en relació amb la concessió administrativa d'ocupació de béns de domini públic maritimoterrestre ubicats a l'avinguda del Pinar núm. 64 de la Costa dels Pins, Son Servera», domicili estival de la família Ramírez. Transcorreguts més de cinc mesos des de la sol·licitud, el Govern espanyol encara no ha contestat la demanda.

Segons l'Ordre Ministerial del 21 de gener de 2001, aquesta piscina és d'«ús general, públic i gratuït». Tanmateix, el 25 d'agost el professor i dirigent independentista Jaume Sastre va acudir a la instal·lació acompanyat d'un notari, el qual aixecà acta de les dificultats que es presenten per poder accedir al recinte.

Els advocats de Sastre sol·liciten ara al Tribunal que admeti el recurs i reclami al Ministeri els informes pels quals es va dictar la concessió. També demanen l'obertura d'un expedient sancionador «per incompliment de la normativa aplicable» i que s'orderni «la demolició de la piscina».

Ramírez, per la seva part, presentà l'agost una denúncia als jutjats de Manacor per «coaccions», ja que entenia que el líder del Lobby el pressionava amb les seves declaracions a la premsa i a través de la web lobbyperlaindependencia.org amb la intenció de canviar la línia editorial del seu diari. Ramírez, així mateix, al·legà que a Balears hi ha més de mil concessions semblants a la seva, i acusà els diaris del Grup Serra de donar cobertura informativa malintencionada a l'acció del col·lectiu independentista.

Enmig d'aquesta polèmica, Esquerra Republicana de Catalunya presentà una bateria de preguntes a la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, que en principi ha de contestar aquest febrer mateix al Congrés dels Diputats. De tota manera, la Direcció General de Costes ja ha avançat que redactarà un pla per garantir el dret de pas a la Costa dels Pins, i que farà el possible per regularitzar situacions tan peculiars com la piscina que empra la família Ramírez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris