lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La UIB és de les universitats estatals amb menys aprovats a selectivitat

Prop de dos de cada deu estudiants queden a les portes de l'«apte»

La Universitat de les Illes Balears (UIB) es troba entre els vint centres d'estudis superiors de l'Estat espanyol amb més percentatge de suspesos en les proves de selectivitat. Així es recull a l'informe publicat per l'Institut estatal d'Estadística (INE). El document compara el nombre i percentatge d'aprovats en les proves d'accés a la Universitat dels diferents centres d'ensenyament superior públics de l'Estat. En total, s'analitzen els resultats de 45 universitats, inclosa la Universitat estatal d'Educació a Distància (UNED), que també té alumnes a Balears.

Concretament, l'informe recull que el 82'25 per cent dels candidats a accedir a la universitat que es presentaren a les proves de selectivitat de la UIB varen aconseguir ser qualificats com a «apte». No obstant això, dels 45 centres analitzats, la UIB es troba en la posició número 26 en el rànquing d'universitats amb major nombre d'aprovats i en la posició número 20 en el llistat de major nombre de no aptes. Tot i així, la mitjana d'aprovats a la UIB és major que la del conjunt de l'Estat espanyol, que se situa en el 79'98 per cent.

Aquesta aparent paradoxa (la UIB es troba entre les universitats amb menys aprovats però el percentatge d'aptes supera la mitjana estatal) s'explica amb el fet que els 19 centres universitaris amb menys aprovats que la UIB tenen un percentatge molt baix d'aptes en les proves de selectivitat.

Concretament, la Uned és la que menys aprova, amb un 56'77 per cent dels alumnes que aconsegueixen passar la selectivitat. Per contra, a la Universitat del País Basc (UPV) aproven el 92'38 per cent dels candidats.

D'altra banda, l'informe estadístic també recull que a la UIB el percentage de dones que passen les proves de selectivitat (83'91 per cent) és major que el d'homes (que no arriba al 82 per cent) i que en la convocatòria de setembre solen aprovar menys candidats a accedir a la universitat que no en la prova de juny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris