algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El GOB tem que el Govern augmenti l'emissió de CO2 en lloc de reduir-la

Presenta un pla per complir el Protocol de Kyoto, en vigor des d'avui

Els ecologistes del GOB van advertir ahir que la política del Govern per complir amb el compromís de Kyoto en lloc de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, com es preveu, aconseguirà incrementar-les. Els dirigents de l'entitat, Miquel Àngel March i Aina Llauger, apuntaren al Govern que només podrà complir el Protocol, que avui entra en vigor, si canvia radicalment les seves polítiques energètiques, de transport i urbanístiques.

Les Balears emeten cada any nou milions de tones de gasos contaminants i per complir amb Kyoto no s'hauria de passar dels 6'9 milions de tones l'any 2012. Per reduir les emissions, el Govern ha presentat un pla d'actuació que se sustenta bàsicament en l'ús de combustibles menys contaminants per a la generació d'energia.

Segons el GOB, aquestes mesures són «insuficients» i «es contradiuen» amb les actuacions de l'Executiu. Els ecologistes denunciaren que la construcció de noves autopistes afavorirà el transport privat i la contaminació. El mateix passarà amb els nous forns d'incineració, les noves dessaladores -grans consumidores d'electricitat- o les noves centrals elèctriques.

Per complir el Protocol, el GOB presentà ahir un pla alternatiu que passa per impedir noves autopistes, potenciar el transport públic, reduir la flota de vehicles de lloguer o limitar l'accés als centres urbans. Preveu impulsar mesures d'estalvi i eficiència energètica, per exemple als hotels; modernitzar les centrals existents però impedir-ne de noves; fomentar les energies renovables; evitar noves dessaladores amb la reutilització, l'estalvi i l'eficiència; i evitar la incineració amb el reciclatge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris