nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Cort convoca un concurs d'idees per a la rehabilitació de la Soledat

Es vol desenvolupar la construcció de 177 habitatges de protecció

L'Ajuntament de Palma convocarà un concurs d'idees per desenvolupar la construcció de 177 habitatges de protecció oficial al barri de La Soledat, un projecte que inclourà també la rehabilitació de la fàbrica de Can Ribas, l'obertura del carrer Brotad i la creació de tres zones verdes. El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) col·laborarà en aquesta convocatòria, que pretén conjugar el disseny arquitectònic amb la rehabilitació prevista en el Pla especial de reforma interior de La Soledat.

Així ho informà ahir el regidor d'Habitatge de Palma, José Manuel Sierra, qui, junt amb el degà del COAIB, Luis Corral, presentà aquest concurs que inclourà un primer premi de 18.000 euros, tres de 12.000 i un accèsit de 1.500 euros. El primer d'ells s'atorgarà a un projecte integral que abordi la rehabilitació de la fàbrica de Can Ribas, que en un futur serà un centre soci cultural i d'oficines, i els espais públics previstos, així com un bloc d'habitatges ubicat entre els carrers Fornaris, Brotad i Ferriol.

Els tres premis menors desenvoluparan la resta dels immobles mentre que l'accèsit ho atorgarà el COAIB a la proposta que, sense haver obtingut premi, hagi estat destacada pel jurat. En total seran quatre els solars que s'ocuparan per construir els habitatges, el règim (venda o lloguer) dels quals encara no s'ha decidit, si bé Sierra va assegurar que es destinaran als col·lectius que tinguin més problemes per accedir a una casa. El concurs, va explicar, es desenvoluparà mentre es du a terme el procés d'expropiació necessari per executar el projecte.

Per a això, l'Ajuntament disposa en 2005 d'una partida de 3,5 milions d'euros dedicada exclusivament a aquestes expropiacions, que afectaran en la seva major part naus ubicades al barri i prop de quaranta veïns. Entorn d'aquestes persones, Serra va assegurar que «ningú no es quedarà al carrer» ja que el Consistori les reallotjarà o les indemnitzarà, segons cada cas específic.

Sierra afegí que la construcció dels 177 habitatges, el termini d'execució del qual no es va atrevir a avançar de manera definitiva ja que «depèn» sobretot del procés d'expropiació, costarà entre 12 i 13 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris