nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ajuntament guardà l'auditoria de la gestió de Nájera més de set mesos

Manchado destaca que «en més del 90% dels documents posa 'res significatiu a destacar'»

60158

El PP encarregà una auditoria quan va arribar a l'Ajuntament.


El PSOE va denunciar ahir que l'equip de govern popular de Calvià va guardar durant més de set mesos l'auditoria sobre la gestió socialista entre els anys 1999 i 2003, en no trobar cap irregularitat. Els documents definitius de l'autoria estan datats el dia 30 de juny de 2004, data en què es lliuraren a l'Ajuntament de Calvià. L'auditoria de gestió i revisió de l'estat financer es va adjudicar fa un any aproximadament a KPMG Consultores per un import de 20.000 euros i havia d'estar realitzada en dos mesos.

Antoni Manchado, portaveu del PSOE, assenyalà que «no fa falta ser molt intel·ligent per comprendre que si hi hagués una cosa que denunciar, el batle Carlos Delgado (PP) ja ho hauria fet. No hi havia cap irregularitat en la gestió socialista».

Segons l'estudi de l'auditoria realitzada pel PSOE, en més del 90 per cent dels documents analitzats pels auditors s'apunta textualment «res significatiu a destacar». Els expedients de contractació durant els darrers quatre anys han estat 1.195 i només s'han auditat 120, un 40% seleccionat i el 60% restant a l'atzar. Entre les seleccions es trobaven els contractes amb Estrategia Local, Clave i Labour.

Manchado confirmà que en alguns d'aquests expedients falta alguna firma o document. «L'auditor diu que no s'ha adjuntat el document, el que no vol dir que no existeix; pot ser que no se li hagi facilitat. Un senyor com Delgado, que s'ha inventat denúncies falses per presentar querelles, podria ser que s'hagin amagat».

El portaveu del PSOE afegí que «entre els contractes auditats el 2003 hi hagué una part sobre la gestió del PP. Precisament sobre un d'aquests, el de Catiana Mulet, que tenia relacions sentimentals amb Juan Nigorra, l'autoria assenyala 'documents sense data'. Aquest era un contracte realitzat pel procediment negociat sense publicitat i s'entrevistà també una germana».

El PSOE, recordà Antoni Manchado, «sempre ha defensat que el deute era totalment assumible per un ajuntament com el de Calvià. Sempre que ens endeutàrem fou per incrementar el patrimoni del municipi i servia per fer escoletes, passeigs marítims, carrers, poliesportius o el passeig de Calvià».

«Els auditors -prosseguí Manchado- han dit a Delgado el mateix que li estan dient els jutges. Està gastant diners de les arques municipals per perseguir de forma obsessiva Margarita Nájera».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris