algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El PSM exigeix que no es creïn 700 noves places turístiques al Guix

A la urbanització es concedeixen 125 noves places residencials

El PSM demana al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament d'Escorca que no permetin la creació de fins a 700 places turístiques i prop de 125 places residencials a la urbanització del Guix, tal com en aquests moments permeten les Normes Subsidiàries del municipi.

Tant el secretari general dels nacionalistes, Gabriel Vicens, com el portaveu del PSM al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, que es desplaçaren ahir fins al Guix, coincidiren a assenyalar que aquest tipus d'intervenció «es desdiu per complet de les característiques del municipi d'Escorca».

Així, els nacionalistes demanaran al Consell Insular de Mallorca que es replantegi aquesta qüestió i a l'Ajuntament que revisi el seu planejament urbanístic. El PSM lamenta que «mentre el Pla Territorial de Mallorca ha intervingut a Cala Tuent amb l'eliminació de quatre dels sis polígons prevists no hagi volgut fet cap reflexió sobre la situació actual de la urbanització del Guix».

D'altra banda, criticaren que ja s'hagi iniciat la construcció d'un seguit d'habitatges socials de promoció privada a la urbanització del Guix. «Els pisos que ara es construeixen són una idea del que significarà veure aquesta zona completament construïda, afegiren els nacionalistes. D'aquesta manera, els nacionalistes no veuen necessari destinar «més sòl a places turístiques si tenim en compte que tenim unes cel·les a Lluc, que no sempre s'omplen, per la qual cosa no crec necessari que s'hagi de fer malbé aquesta zona d'alzinar», indicaren.

Durant la dècada dels anys 60 s'establiren a Escorca les urbanitzacions del Guix i Son Massip. Posteriorment, l'any 1992 les Normes Subsidiàries del municipi consolidaren es Guix com a zona urbana. Així, en el planejament urbanístic ja es preveia llavors la creació d'un llogaret turístic de fins a 700 places turístiques.

Un estudi del sòl vacant realitzat per al Govern balear l'any 2001 ja parla de la possibilitat de crear unes 125 places residencials. En anteriors ocasions, el PSM ja s'ha mostrat contrari al fet que el Pla Territorial de Mallorca permeti que el municipi d'Escorca pugui créixer en tres noves hectàrees i una de les zones de creixement és precisament el Guix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris